Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

Laatste honderd dagen voor verjaring in zaak Arco, Deminor start nieuwe rechtszaak

Deminor zal eind dit jaar een nieuwe rechtszaak starten bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg tegen Arco, Belfius en de Belgische staat. Dat meldt het juridisch advieskantoor donderdag, honderd dagen voor de zaak komt te verjaren. Arco is de toenmalige financiële arm van de christelijke arbeidersbeweging die in de nasleep van de val van bankgroep Dexia eind 2011 zelf over de kop ging.

12 reacties

  • Dirk Uyttenhove

    2 jaar geleden
    Bij cd&v en acw moeten jullie zijn, beste mensen. Misschien dat Vivaldi een geste doet om hun coalitiepartner te bedanken om in die rotregering te willen stappen. Is maar om te lachen dat ik dit schrijf. cd&v is voor de andere Vivaldipartijen letterlijk zetelvulling. cd&v: postjespakkers, net als de andere "Vlamingen" in Vivaldi.
  • Christiaan Vernist

    2 jaar geleden
    Ik dacht dat lernhout en hauspie ook een spaarproduct was. Krijg ik mijn geld dan ook terug? Nooit geloven wat bankbediende zzgt zelf de kleine lettertjes lezen. Banken zijn nu eenmaal ook bedrijven waar winst voorop staat.
  • yvo mast

    2 jaar geleden
    Spaarders of beleggers, het maakt niet uit. Beloften van de ministers moet men nakomen punt uit. Waar zit onze Michel en Leterme nu? Die hebben wel,hun schaapjes op het droge met al hun loze beloften. Politiekers beloven veel maar daar stopt het verhaal. Een bende huichelaars.
  • erik cordie

    2 jaar geleden
    Ik ben volledig akkoord dat de gedupeerden hun geld terugkrijgen, maar niet via belastingen! Ik had destijds de mogelijkheid niet om mij in te schrijven, dus kon ik ook niet op “winst” speculeren. In mijn nadeel, maar het was mijn keuze. En nu zou ik moeten bijdrage voor iemand anders, die toen wel het geld had om te “speculeren”? Stel dat het anders was uitgedraaid en er wel degelijk een positief resultaat was, zou ik dan ook mee mogen profiteren? Nogmaals, haal het geld bij de schuldigen!
  • achiel braet

    2 jaar geleden
    de enige verantwoordelijken voor deze bedriegerij zijn de toenmalige kopstukken van de cvp en acw, acv. net als de boerenbonders weten zij zich onaantastelijk verheven. wie durft dit bastion persoonlijk aanpakken. verjaring is hun enige verdediging. cd&v minder dan 10%, wat is daar de oorzaak van.