De Franse president Macron bezocht het eerste Franse offshore windmolenpark in Saint-Nazaire.
Volledig scherm
De Franse president Macron bezocht het eerste Franse offshore windmolenpark in Saint-Nazaire. © ANP / EPA

Macron wil veel sneller werk maken van duurzame energieprojecten en nieuwe kerncentrales

Frankrijk moet "twee keer zo snel gaan" met het aanleggen van projecten voor hernieuwbare energie en tegelijkertijd vaart maken met kernenergie. Dat is nodig om te voldoen aan de elektriciteitsbehoefte van het land, die "tegen 2050 met 40 procent zal toenemen". Dat heeft president Emmanuel Macron donderdag gezegd in Bretagne bij de inhuldiging van het eerste Franse offshore windmolenpark.

9 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Dat het zolang duurt om een off-shore windmolenpark te bouwen is omdat in Frankrijk rekening gehouden wordt met de inwoners. Elk 'groepje' kan bezwaren indienen. Het gerecht werkt heel traag. Als die bezwaren niet worden erkend, kan zo'n groepje beroep aantekenen. Nog eens enkele jaren. Het bouwen zelf duurt zolang niet. EDF heeft richtlijnen gekregen om alle kerncentrales snel operatief te maken voor het einde van de winter. Voor EDF is dit een omgekeerde beweging. We zullen zien.
  • Eric Urkens

    2 jaar geleden
    Onmiddellijk volgen aub. Die groene energienachtmerrie met dwaze dogma's heeft lang genoeg geduurd en brengt ons land aan de rand van de afgrond. Vandaag stonden alle windmolens stil.
  • patrick Van der Spiegel

    2 jaar geleden
    Hopelijk bouwen ze hier ook extra kerncentrales zodat we niet meer van de buurlanden moeten afnemen en extra windmolens en 40% zal nog niet genoeg zijn denk ik als je alleen op electrice auto s gaat rijden en ook vrachtwagens en boten
  • Jan De Greef

    2 jaar geleden
    Waarin heeft Macron ervoor gezorgd dat EDF zo goed als failliet is? Tussen wat hij zegt en wat hij doet is er een hemelsbreed verschil.
  • Joeri Janssens

    2 jaar geleden
    Daar hebben ze dan ook een zwakke groene partij met minder dogma's. Frankrijk heeft nu al vrij veel kerncentrales en doordat de staat eigenaar is van zijn energie hebben ze een prijsplafond ingesteld.