Chefs Nick Bril (links) en Tim Boury (rechts), Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen en Joke Van Bommel van VDAB over het personeelstekort in de horeca: wat betekent dit voor de toekomst van de sector? En waarom zou je wél een job in de horeca overwegen?
Volledig scherm
PREMIUM
Chefs Nick Bril (links) en Tim Boury (rechts), Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen en Joke Van Bommel van VDAB over het personeelstekort in de horeca: wat betekent dit voor de toekomst van de sector? En waarom zou je wél een job in de horeca overwegen? © Wannes Nimmegeers / Pieter-Jan Van Stockstraeten / RV / Studio JPO

Van betaalde overuren tot meer sluitingsdagen: zo pakt de horecasector het personeelstekort aan. “We blijven draaien, ook in moeilijke tijden”

Tijdens de coronacrisis koos veel horecapersoneel voor een andere sector, vaak vanwege jobs met betere uren en minder werkdruk. “Er is weinig toename van mensen die de horeca écht omarmen", vertelde Sergio Herman daarover. Hoe zit het met het personeelstekort en wat betekent dat voor de toekomst van de horeca? Matthias De Caluwe (Horeca Vlaanderen), Joke Van Bommel (VDAB), Daan Vanslembrouck (Ter Groene Poorte) en sterrenchefs Nick Bril (**) & Tim Boury (***) leggen uit.