De Iraanse president Ebrahim Raisi tijdens een persconferentie in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
Volledig scherm
De Iraanse president Ebrahim Raisi tijdens een persconferentie in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. © AFP

Iraanse president belooft onderzoek naar dood Mahsa Amini (22), al zeker 50 doden bij onderdrukking van betogingen

De Iraanse president Ebrahim Raisi verklaarde donderdag dat de dood van een jonge vrouw, die tot protesten in Iran leidde, zal worden “onderzocht”, maar hekelde opnieuw de hypocrisie van de westerse mogendheden. Inmiddels zijn al zeker 50 mensen in Iran gedood bij betogingen die door de veiligheidstroepen werden neergeslagen, zo heeft de ngo IHR (Iran Human Rights) gezegd.

  1. Nederlander verdacht van misbruik van zijn twee eigen kinderen en Belgische stiefzoon, ook zijn vrouw deed mee
    PREMIUM

    Nederlan­der verdacht van misbruik van zijn twee eigen kinderen en Belgische stiefzoon, ook zijn vrouw deed mee

    Hij zou eerst jaren zijn eigen zoon en dochter misbruikt hebben, bij haar al vanaf het moment dat zij een jaar of vier was. Toen een 55-jarige man uit het Nederlandse Rijen een relatie kreeg met een Belgische vrouw, werd ook háár zoon bij de seks betrokken. Of, zoals zijn advocaat het verwoordde na lezing van de verklaringen: “Ze deden het eigenlijk allemaal met elkaar.” Dat meldt het AD.
    Rijen
  2. Zeventien doden in Iran bij protesten na dood Mahsa Amini (22), Amnesty International vraagt VN stappen te ondernemen

    Zeventien doden in Iran bij protesten na dood Mahsa Amini (22), Amnesty Internatio­nal vraagt VN stappen te ondernemen

    Bij protesten naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini zijn in Iran nu al zeventien doden gevallen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die donderdag verspreid werd op de staatstelevisie. De ngo Human Rights Watch spreekt over 31 doden. De slachtoffers zijn manifestanten en leden van de veiligheidsdiensten. De Iraanse autoriteiten kondigen aan de toegang tot onder andere Instagram en WhatsApp grotendeels te verhinderen. Amnesty International vraagt de wereldleiders die in New York zijn samengekomen voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, concrete stappen te ondernemen om een einde te maken “aan de voortdurende crisis van straffeloosheid in Iran”.