BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Jury voor terreurproces kan niet op 10 oktober worden samengesteld door probleem met glazen boxen, zitting gaat niet door

UpdateDe jury voor het assisenproces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 kan niet op 10 oktober samengesteld worden. De zitting die op die dag gepland was, gaat dan ook niet door. De beslissing komt er nadat de FOD Justitie woensdagavond aan assisenvoorzitter Massart had laten weten dat het onmogelijk was om de gevraagde aanpassingen aan de beschuldigdenbox klaar te hebben voor 10 oktober. V-Europe, de organisatie die de slachtoffers van terreur verenigt, is verbaasd over het feit dat er thans geen alternatief kon worden gevonden, die het mogelijk maakt om de timing van dit proces, waarop de slachtoffers zo lang hebben gewacht, te respecteren.

62 reacties

  • Paul Heyligen

    2 jaar geleden
    Dank u wel mevrouw Massart, dankzij uw soort hebben daders nog altijd meer rechten dan slachtoffers hier in België. Een c4 zou voor iedereen een mogelijkheid moeten zijn, ook voor politiekers, ambtenaren en magistraten.
  • tuytens glenn

    2 jaar geleden
    Haal de voorste ramen eruit en opgelost toch !!!
  • Ivan Vergauwen

    2 jaar geleden
    Steek verdorie die advocaten mee in die boxen. Probleem opgelost. Ook proficiat voor diezelfde verdedigers van die monsters om de slachtoffers andermaal voor schut te zetten. Schaam jullie.
  • Jimmy Schols

    2 jaar geleden
    Ik stelde mij altijd de vraag . Als ge word opgepakt verliest ge toch al uw rechten tot er een oordeel van schuld of onschuld is uitgesproken ? Waarom klagen gedetineerden dan als ze geen rechten hebben of zie ik dingen over het hoofd ?
  • Wilfried Ingels

    2 jaar geleden
    Ergens gelezen dat die boxen 150000 euro hebben gekost. Daar moet de gewone werkman weer voor betalen. Met wat zijn wij hier bezig de criminelen hebben meer rechten dan de slachtoffers. Wie betaald al die advocaten op dit proces, zou er niet in verschieten dat wij er ook voor opdraaien.