© AFP

Gezichtsscanner stelt paal en perk aan diefstal toiletpapier in openbare toiletten

In Peking hebben de autoriteiten hun toevlucht genomen tot een wel erg drastische maatregel om de diefstal van toiletpapier tegen te gaan in enkele openbare toiletten. Drie toiletten in de buurt van de populaire Tempel van de Hemel zaten voortdurend zonder papier omdat oudere bezoekers stiekem meer toiletpapier dan nodig afwikkelden om er de plee thuis mee te bevoorraden. Sommige hardleerse toiletgangers propten, ondanks veelvuldige klachten van toezichthouders, tot wel tien meter aan toiletpapier in hun tassen. De toiletten werden daarom uitgerust met gezichtsscanners, zo meldt de lokale krant ‘Beijing Evening News’.

Toiletbezoekers moeten nu eerst langs de gezichtsscanner passeren en krijgen vervolgens een 60 centimeter lang velletje WC-papier, waarmee ze het moeten stellen. Is dat niet genoeg, dan moeten ze negen minuten wachten voor ze opnieuw bedeeld kunnen worden.

© AFP

Na drie dagen testen bleek dat de nieuwe toestellen ervoor zorgden dat het papierverbruik in de toiletten nabij de zuidelijke poort van de tempel significant daalde van twintig naar vier rollen per dag.

De maatregel wordt inmiddels druk besproken op sociale media. Zo vragen sommigen zich schertsend af hoe het dan moet wanneer tweelingsbroers of -zussen dringend moeten, terwijl anderen zich ernstig zorgen maken over de privacy van de bewoners van de stad, die intussen al meer dan 46.000 CCTV-camera’s telt.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER