Illustratie gemaakt door de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) toont de Hayabusa-2 ruimtesonde die op de Ryugu asteroïde landt.
Volledig scherm
Illustratie gemaakt door de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) toont de Hayabusa-2 ruimtesonde die op de Ryugu asteroïde landt. © EPA

Water gevonden op asteroïde verklaart mogelijk oorsprong van leven op aarde

De stofdeeltjes die een Japanse ruimtesonde heeft gevonden op een asteroïde op ongeveer 300 miljoen kilometer van de aarde, bevatten een verrassend bestanddeel: een waterdruppel. Die ontdekking biedt nieuwe steun voor de theorie dat het leven op aarde mogelijk uit de ruimte is gezaaid.

5 reacties

  • Sharon Debeul

    2 jaar geleden
    Alles komt letterlijk vanuit de ruimte. Zelfs de vorming van onze planeet is van sterrenstof.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Natuurlijk komt het water uit de ruimte, alle objecten in ons zonnestelsel tot de kuipergordel en de oortwolk bestaan bijna volledig uit hetzelfde ruimtepuin.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Maar van waar komt die druppel vandaan?
  • Nicolas Van Hoecke

    2 jaar geleden
    Zou mij verwonderen dat er na impact nog iets overbleef van dat water/ijs...Zal de combinatie zijn van ijstijd en regen, zuurstof en wat nog allemaal.
  • David Van Achter

    2 jaar geleden
    Ok, goed en wel. Maar als een grote of kleine meteoriet inslaat, wordt dan het organisch gedeelte gewoon niet weg gevaagd door de hitte van de ontploffing?