Man (35) overleden in rijhuis in Ekkergem: parket onderzoekt als ‘verdacht overlijden’

Een beeld van de Ekkergemstraat, waar een man in zijn huis. Het huis zelf staat niet op de foto ©  sdk

Het parket van Oost-Vlaanderen is donderdagavond een onderzoek geopend naar een verdacht overlijden van een 35-jarige man in een rijhuis in de Ekkergemstraat in de Gentse wijk Ekkergem.

Bron: eigen berichtgeving

De Gentse politie kreeg donderdagavond omstreeks 18 uur melding dat er een lichaam was aangetroffen in een rijhuis in de Ekkergemstraat. Ter plaatse bleek een 35-jarige man overleden te zijn. De buurt werd afgesloten en een gerechtelijk onderzoek werd opgestart. Het krioelde er tot drie uur ’s nachts van politieagenten die buurtbewoners ondervraagden en mensen van het labo.

Over de mogelijke oorzaak en de omstandigheden van het overlijden is vrijdag voorlopig nog geen duidelijkheid. Politie en het parket van Oost-Vlaanderen categoriseren het overlijden daarom als een verdacht overlijden. “De mensen van het labo en de wetsgeneesheer werden gevorderd”, laat het vrijdag parket weten. Die moet duidelijkheid brengen over de oorzaak van het overlijden.

Het parket van Oost-Vlaanderen onthoudt zich voorlopig van verder commentaar. Vrijdagmiddag zal een autopsie uitgevoerd worden op het lichaam van de 35-jarige man. Het is nog niet duidelijk of die vandaag al duidelijk zal kunnen scheppen over de feiten. In de buurt wordt aangeslagen gereageerd op het overlijden van de man die “altijd vriendelijk goeiendag zei”, klinkt het daar.

Simon Dekaezemaker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen