Radio2

Kinderopvang Passendale tijdelijk dicht na klachten van ouders

In Passendale, bij Zonnebeke, moet een kinderopvang tijdelijk dicht na klachten van de ouders. Wat er precies fout is gelopen, wil het agentschap Opgroeien niet kwijt, maar het vreest voor de veiligheid van de kinderen. De ouders werden woensdagavond op de hoogte gebracht, de dag erna was de opvang al toe.

Een kinderopvang in Passendale, bij Zonnebeke moet tijdelijk dicht na klachten van de ouders. De exacte aanleiding wil het agentschap Opgroeien niet kwijt, maar het vreest voor de veiligheid van de kinderen. "We weten dat het een ingrijpende maatregel is, maar het is noodzakelijk om de veiligheid van de kinderen te kunnen garanderen. Daarom is het de enige beslissing die we kunnen nemen", zegt Nele Wouters van het agentschap Opgroeien.

De maatregel is ingrijpend, maar noodzakelijk om de veiligheid van de kinderen te garanderen

Nele Wouters, agentschap Opgroeien

In het kinderdagverblijf worden 25 kinderen opgevangen. De ouders werden woensdagavond op de hoogte gebracht, gisteren ging de opvang dicht. "De schorsing was noodzakelijk om de signalen die we gekregen hebben te onderzoeken. Dan konden we bepalen onder welke voorwaarden de opvang eventueel opnieuw zou kunnen openen", verduidelijkt Wouters. De sluiting geldt in principe voor drie maanden, maar het agentschap hoopt eerder al te kunnen beslissen of de opvang weer open kan en welke voorwaarden daar dan aan vast zouden hangen.

Gemeente helpt ouders opvangplaatste zoeken

De ouders van de 25 kinderen moeten nu op zoek naar een andere plek om hun kinderen op te vangen. De gemeente Zonnebeke helpt hen bij die zoektocht. Dat is niet simpel, want er zijn maar een beperkt aantal vrije plekken in de regio.

Meest gelezen