Minister van Omgeving Zuhal Demir, Luchthaven Luik.
Volledig scherm
Minister van Omgeving Zuhal Demir, Luchthaven Luik. © Photo News

Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik

Vlaanderen gaat in beroep tegen de uitbreiding van de luchthaven in Luik. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is de impact die de uitbreiding van de luchthaven op Vlaanderen zal hebben onvoldoende onderzocht. “Vanuit Vlaanderen hebben we in het voorjaar al onze opmerkingen en bezorgdheden aan de Waalse overheid bezorgd, maar daar wordt in deze vergunning op geen enkele manier rekening mee gehouden”, stelt de Limburgse N-VA-minister.

27 reacties

  • Eddy De Ridder

    1 jaar geleden
    Ze zou liever het vlieg veld van Antwerpen uitbreiden. Terug geld doorsluizen naar Antwerpen
  • Geert Deseyne

    2 jaar geleden
    Sedert wanneer mag een >Vlaamse minister zich moeien met de beslissing van de Waalse Regering? Dat Demir eens zich moeit met wat in Vlaanderen allemaal gebeurt.
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Eindelijk eens een minister die niet altijd bereid is tot een Belgisch compromis en de zaken durft stellen zo als het zo moeten zijn.
  • Antoon Boons

    2 jaar geleden
    Heeft ze niets beter te doen dan dit. Zorg dat de energiefactuur betaalbaar blijft voor iedereen. Dat is prio. Heffingskorting €100 wil ze ook al schrappen. De NVA is op dit moment overal op tegen wat een voordeel voor de burgers op levert. Denken alleen maar aan mensen met geld.
  • Elisa Brees

    2 jaar geleden
    Is dat nu echt nodig zoveel luchthaves in zo`n klein land ? Brussel- Charlerloi- A'pen- Oostende- Luik + daarbovenop nog al de militaire vliegvelden en Melsbroek. Waarschijnlijk per vierkante Km. het meest aantal luchthavens ter wereld.