Politie massaal ter plaatse door twee verdachte mannen in ziekenhuis Aalst: “Met verjaardag aanslagen Brussel in achterhoofd geen enkel risico nemen”

In en rond het OLV-ziekenhuis in Aalst heeft dinsdagmiddag een grote politieactie plaatsgevonden. Getuigen hadden gemeld dat er verdachte personen met verdachte bagage het ziekenhuis waren binnengegaan. Dat melden de lokale politie en burgemeester Christoph D’Haese van Aalst. De zoeking bleek negatief en het ziekenhuis is intussen vrijgegeven.

wjn, tg, lbo

Twee verdachte mannen met ruime bagage werden opgemerkt door personeelsleden aan het onthaal. Zij hadden verdachte handelingen op bewakingsbeelden gezien. De twee personen hadden zich ook niet gemeld aan de balie. Het zogenaamde Orco-team, gespecialiseerd in gevaarlijke situaties, werd meteen ter plaatse gestuurd om de in- en uitgangen van het ziekenhuis te bewaken. “We wilden geen enkel risico nemen”, zegt burgmeester D’Haese. Dat zegt ook Katrien Ottevaere, woordvoerster bij de lokale politie. “Gezien de tijdsgeest, met de verjaardag van de aanslagen in Brussel die er zit aan te komen, en gezien de aard en omvang van het gebouw wordt geen enkel risico genomen.”

De politie kon de twee personen aantreffen en identificeren. Hun bagage werd met een explosievenhond gecontroleerd, maar er werden geen explosieven aangetroffen. De twee verdachten werden verhoord, maar ze verklaarden dat ze zich van geen kwaad bewust waren. Er loopt nog een onderzoek. “Toch is het goed dat verdachte of opmerkelijke feiten of personen gemeld worden. Geef ze zo spoedig mogelijk door aan de politie en tracht een nauwkeurige beschrijving te geven van de verdachte(n)”, stelt de lokale politie.

© Facebook Christophe D’Haese

© Facebook Christophe D’Haese

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen