Het Heizeldrama op 29 mei 1985: 39 mensen vonden er voor, tijdens en na de finale van de Europabeker der Landskampioenen de dood.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Heizeldrama op 29 mei 1985: 39 mensen vonden er voor, tijdens en na de finale van de Europabeker der Landskampioenen de dood. © EPA

Aangrijpende getuigenis: Heizeldrama door ogen van schuldbewuste Liverpoolsupporter én Juventusfan die het nipt overleefde

TVOp 29 mei 1985 vonden 39 mensen de dood voor, tijdens en na de finale van Europacup 1, tegenwoordig de Champions League. Om de herinnering aan het Heizeldrama levend te houden, zendt Canvas vanaf vanavond de driedelige reeks ‘Heizel 1985' uit en er is ook een gelijknamig boek met getuigenissen van mensen die er die avond bij waren. Lees hieronder het aangrijpende relaas van Salvatore, een Juventusfan die maar nipt aan de dood ontsnapte, én dat van Tony, een Liverpoolsupporter die zich na al die jaren misschien niet schuldig maar wel nog steeds beschaamd voelt.

4 reacties

  • Casto Giuseppe

    2 jaar geleden
    Toen stonden de elite van de regering te kijken als mongolen
  • Vumilia Namushosi

    2 jaar geleden
    In het geheugen gegrift
  • yvan pierar

    2 jaar geleden
    is er nu niemand die,die zot kan stoppen
  • Christel Lootens

    2 jaar geleden
    Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was. Collega van mijn mama toen daar overleden. Die beelden vergeet je nooit .