Martijn Stefani met vriendin Kelly en Amauri en Elisio. © Raymond Lemmens

Wordt Genkenaar Martijn Stefani de ‘Termien-ator’? “Dit seizoen tien keer trekker overhalen”

Genkenaar Martijn Stefani (31) is weer thuis in Termien. Een bijnaam verdiende de linkerpoot nog niet na zijn terugkeer. Wij stellen Stefani voor via drie mogelijke bijnamen: The Termien-ator, The Mailman en The Family Guy.

Geert Stienissen

The Termienator

“I’ll be back”. Die woorden sprak Stefani uit nadat hij een decennium geleden jeugdclub Termien verliet voor Patro Eisden.

“Het was mijn tweede afscheid. Op mijn vierde tekende ik een eerste keer bij Termien. Twee seizoenen lang voetbalde ik op één kilometer van de deur van het ouderlijke huis. Tot KRC Genk me wegplukte. Ik doorliep de volledige jeugdopleiding bij de viervoudige landskampioen. Na een mislukt intermezzo bij Fortuna Sittard stond ik weer op het oude vertrouwde nest. Het werd een kort weerzien, want na 1,5 seizoen klopte Patro Eisden aan. Na drie paars-witte jaren en een seizoentje Hades genoot ik de voorbije zes seizoenen volop bij THES. In Tessenderlo maakte ik de opgang en succesjaren mee. Veel volk, een fantastische sfeer en goed voetbal. Meer kan je als voetballer niet wensen. En hoewel Termien al eens informeerde, was de tijd niet rijp voor een terugkeer.”

Tot deze zomer. Sportief verantwoordelijke Danie Ceyssens en voorzitter Roger Nijs zetten de ambities van Termien kracht bij door Stefani opnieuw naar ‘t Heke te halen.

Stefani: “Het was altijd de bedoeling om als jonge dertiger terug te keren naar Termien. Omdat de club dit seizoen vijftig jaar bestaat, wilde het bestuur er een speciaal seizoen van maken. En daar mag ik een steentje aan bijdragen. Ik start vanaf de linkerflank, zonder dat ik mijn vrijheid verlies. Zo hoop ik ook dit seizoen mijn goaltjes mee te pikken. Ik wil dit seizoen toch tien keer de trekker overhalen.”

Het was altijd de bedoeling om als jonge dertiger terug te keren naar Termien

Martijn Stefani

Het was altijd de bedoeling om als jonge dertiger terug te keren naar Termien

De kans dat hij die trekker zondag tegen Wijgmaal overhaalt, lijkt echter klein. Stefani liep donderdag op training een hamstringblessure op en is erg onzeker voor dit weekend. Bij Eendracht hoopt men alvast dat Stefani - eens weer fit - even vernietigend uithaalt als Arnold Schwarzenegger en zo uitgroeit tot The Termienator.

 ©  koen fasseur

The Mailman

Eind vorige eeuw schitterde Karl The Mailman Malone in de NBA. Het is niet geweten of Malone ooit een pakje postte. Hij dankte zijn naam aan het feit dat hij bij de vleet goede prestaties afleverde. Bij Eendracht Termien loopt met Martijn Stefani een echte postbode rond. Eentje die de bijnaam van postbode, net als Malone, ook op het veld alle eer aandoet. De balvaste Stefani levert de bal steevast af bij de juiste geel-blauwe kleurencombinatie, om slechts bij een doelpoging bewust afstand te doen van het leer. Al stopt daar wel elke vergelijking tussen Stefani, 1m75 en 73 kg, en de Amerikaanse gigant van 206 cm en 125 kg droog aan de haak.

“Ik werd een slimmere voetballer. Zo leg ik minder risico in mijn spel, waardoor balverlies een zeldzaamheid werd. Ook slaag ik er door mijn ervaring in om de ploeg beter te laten draaien”, aldus Stefani, intussen al 9,5 jaar werkzaam bij Bpost als postbode. “Voor een voetballer is het een fantastisch beroep. Dat je erg vroeg uit de veren moet, betekent dat je ook vroeg thuis bent. Ik kan dus voldoende rusten voor een training. Met T2 Rudi Lieben, die mee instaat voor het wagenpark van Bpost, en ploegafgevaardigde Frank Billen, eveneens postbode, kan ik op maandag nakaarten over de wedstrijd van Eendracht Termien. Dus ook op het werk zit de sfeer goed.”

The Family Guy

Martijn Stefani maakte er nooit een geheim van dat zijn transfer naar Termien mede werd ingegeven door de gezinsuitbreiding met baby Elisio.

“Op 18 augustus verwelkomden mijn vriendin Kelly en ikzelf zoontje Elisio. Een wolk van een baby en, niet onbelangrijk, een goede eter en vaste slaper.”

“Of hij voetballer wordt? Daar hoopt iedere voetballende papa op, toch? Al zal ik hem zijn eigen weg laten kiezen. Wel hoop ik dat Elisio binnenkort samen met Kelly en mijn vierjarige pluszoon Amauri zal supporteren voor Termien. Buiten het veld zullen we als ouders hun grootste supporters zijn.”

 ©  Raymond Lemmens