Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © GettyImages

Ook wie te veel verdient kan door achterpoortje 392 euro energiepremie krijgen

Help! Ik verdien (net) te veel om de volledige energiepremie van de overheid te kunnen ontvangen. Geen probleem: zet uw contract(en) voor gas en elektriciteit gewoon op naam van uw kind(eren) en die 392 euro steun is de uwe. Perfect legaal. Wij deden de test, zelfs een 4-jarige kan een energiecontract aangaan.

82 reacties

  • Jean Bracke

    2 jaar geleden
    @Willy Vangeel: Onjuiste informatie, het verschil tussen nacht - en dagtarief is miniem geworden maar blijft voorlopig nog toegepast, ook na plaatsing van digitale meter. Verschil zal in de toekomst verdwijnen. dan zal de tarief variëren volgens het piek verbruik op het net.
  • Louis Heyens

    2 jaar geleden
    @ Albert de Lovendeghem : Prachtig uw "Stop met zagen en klagen; leer nadenken, kijk toekomstgericht en durf geld uitgeven dat rendeert. Dat is vooruitgang!" ... Maar wat als je door allerlei omstandigheden net DAT geld (wat juist genoeg is om van te leven) aan medici zoals hospitalen, dokters, etc moet uitgeven. Daar gaat dan uw theorie ... maar gelukkig zijn er toch mensen met een dik pensioen (of hebben ze ooit veel geërfd)
  • Anja Steeman

    2 jaar geleden
    Sommige mensen denken dat iedereen geld heeft voor zonnepanelen en warmte pompen enzo voort
  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    Ik ben gepensioneerd, heb zonnepanelen, goede eigen geïsoleerde woning, verwarm met gas en heb een vast energiecontract met digitale meter. Heb géén euro tekort en zal ook nooit om een euro steun vragen. Gezond verstand, toekomstvisie en durf om te investeren, meer is er niet nodig om een goed normaal leven te leiden. Stop met zagen en klagen; leer nadenken, kijk toekomstgericht en durf geld uitgeven dat rendeert. Dat is vooruitgang!
  • Walter Vermeylen

    2 jaar geleden
    Kan dat ook voor gepensioneerde, mijn kinderen zijn volwassen, wonen ook op een ander adres. Mag Ik dat afsluiten op mijn kleinkinderen?
  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”

    Plots was ze wég, op 12 november 1994. Was ze gevlucht, weg van man en zoon, in de greep van een psychose? Of zou haar lichaam na een wanhoopsdaad ergens in de Leiemeersen liggen? Maar niemand keek naar de andere aanwijzingen - ze was zonder paspoort vertrokken, er was een stuk tuin omgewoeld, haar man werkte elke poging om grondig te zoeken tegen. Dus bleef Annie De Poorter 30 jaar liggen waar haar man Hans D. haar had begraven. Dit is het verhaal van een web van leugens en gemiste kansen.
    Sint-Martens-Latem
  2. Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt temperatuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?
    PREMIUM

    Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt tempera­tuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?

    Vandaag klimt het kwik tot 27 °C in het binnenland, terwijl het aan de kust amper 17 °C wordt (officiële lentedag is maxima van minstens 20 °C). Een temperatuursverschil van maar liefst 10 graden. En dat is onder andere te danken aan de ‘zeebries’. Maar wat is dit weerfenomeen precies? Waarom is het op het ene moment een graag geziene gast in de kuststreek en op het andere een ongewenste indringer? En kan het ook een invloed hebben op andere zaken in ons weerbeeld? HLN wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe