Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zie hem blinken: Remco Evenepoel is wereldkampioen wielrennen na impressionant nummer in Wollongong

WK wielrennenWe hebben een nieuwe wereldkampioen! Remco Evenepoel (22) heeft het WK wielrennen in Australië gewonnen. Onze landgenoot liet na een collectief sterke koers van de Belgen alles en iedereen achter op twee ronden van het eind. In zijn eentje kwam hij als een triomfator binnen in Wollongong. De regenboog gaat naar Schepdaal. Het zilver was voor Laporte, brons ging naar Matthews. Wout van Aert werd vierde.

108 reacties

  • Andy Van Daare

    2 jaar geleden
    Adelin Heeman, Remco had niemand nodig vandaag, en aan de Fransen had hij zeker geen noot. Dit keer was de hele wereldtop "fit" aanwezig, geen excuses meer, Remco reed iedereen eraf!
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    2 jaar geleden
    Remconisch, dwz supersonisch! Of in het engels: the Belgian Bullit. Ze noemden hem toch al de aerokogel.
  • Adelin Heeman

    2 jaar geleden
    Prachtig toch. Vorig jaar hiep Patrick Evenepoel zijn ploegmaat Alaphilippe aan de wereld trui. Dit jaar heeft heel de franse an de zwitselse ploeg voior Patrick gereken. Wat( si sport toch Mooi. Benieuwd wie volgende jaa&r zal wereldkampioenn worden.
  • Guy Mertens

    2 jaar geleden
    Ik ben een hollander en ben fan van Mathieu ook een beetje van Wout maar moet toegeven dat dit een fenomeen is.Wat kan die jongen niet? Hij kan echt alles! Het rondewerk,klassiekers,klimmen,tijdrijden hij kan echt alles.Ik denk dat Mathieu en Wout goed zijn maar dit is wel een hele speciale.Ook zijn manier van rijden is geweldig.Hij verstopt zich nooit Dit beloofd wat met al die andere goede renners.Het wielrennen wint alleen maar. Chapeau Remco!!
  • Elle Devee

    2 jaar geleden
    De renners tonen meer sportiviteit dan de supporters. Men wil wel geloven dat Remco geen idee had van zijn voorsprong en de hele tijd most vragen hoeveel het was. En dezelfde mensen willen niet geloven dat Wout dat niet wist. Ze reden zonder oortjes en dat heeft gevolgen. Voor ALLE renners.