Valentina Matvijenko, voorzitter van het Russische parlement, uit stevige kritiek op de chaotische mobilisatie.
Volledig scherm
Valentina Matvijenko, voorzitter van het Russische parlement, uit stevige kritiek op de chaotische mobilisatie. © epa

Trouwe bondgenoten van Poetin zeggen dat publieke woede over militaire mobilisatie terecht is: “Absoluut onaanvaardbaar”

De gedeeltelijke militaire mobilisatie in Rusland leidt niet alleen tot publieke woede en protestacties. Ook trouwe bondgenoten van Poetin uiten kritiek op de chaotische organisatie. De voorzitters van het Russische parlement hebben zondag hun zorgen geuit. Ze klagen op Telegram over “onaanvaardbare toestanden”.

64 reacties

  • Dis Van Tendeloo

    2 jaar geleden
    Een referendum in de bezette gebieden?? Is dit een lachertje? De meeste Oekrainers zijn uit deze gebieden gevlucht, enkel die Russisch gezind zijn, zijn gebleven!
  • Petrus Dijkzeul

    2 jaar geleden
    Komende week wordt spannend, want hoe zal het gaat verlopen in de gebieden waar nu een referendum wordt gehouden en wat na goedkeuring op 30 september door de dooma dan onder Russisch grondgebied gaat vallen en wordt aangevallen door het Oekraiense leger, Wat zal de reaktie zijn van het Russische leger?
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Meneer Poetin, laat u nu eens van uw goede kant zien, u kunt het, u bent bekwaam genoeg. Wij begrijpen uw bezorgdheid over de situatie in Oekraïne, onze landen hebben er allemaal mee schuld aan. Ik wil meteen met u in gesprek gaan over de situatie.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Toppolitici pro-Kremlin hebben kritiek op het organisatieverloop van de mobilisatie; dat er onregelmatigheden gebeuren, dat sommige mensen onrechtmatig worden gemobiliseerd ? Voelen ze het water stijgen aan hun enkels en willen ze zich al indekken ? Het staat vast dat er iets aan de gang is. Gewoon afwachten.
  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Waarom trekken die politie eenheden en die orde handhavers niet naar de oorlog , dan hebben ze soldaten genoeg . Maar die plassen ook in hun broek .