“Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet
De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en drie exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’.
Volop genieten mag voor Sandra meteen vanaf het ochtendgloren beginnen. “Voor mij is het ontbijt zo’n belangrijk moment. Niet alleen omdat het gezonder is om de dag te starten met een gevulde maag, maar vooral omdat ik er zo van geniet. Voor wie niet de gewoonte heeft om te ontbijten, geef ik makkelijke tips in mijn nieuw boek ‘Framily Food’. Van rawnola - granola die je zelfs niet moet bakken - tot een warm ontbijt met appeltjes en pindakaas: ideaal bij deze herfsttemperaturen. Planning is de sleutel om de dag zonder zorgen te starten: zet de avond ervoor als iets klaar of vries een portie ontbijtrepen in en je kan zelfs onderweg ontbijten."
Wat eten we vandaag?
Zelfs een chef als Sandra Bekkari verzucht wel eens: “wat moeten we eten vandaag?” Maar als er een nieuw kookboek uitkomt, is die vraag even geen probleem. “Ik kook mee met mijn lezers en maak de recepten die ik net gepubliceerd heb”, lacht ze. Mooi meegenomen dat je geen uren in de keuken moet staan om de recepten uit ‘Framily Food’ op tafel te krijgen. “Ik heb zelf ook een volle agenda, ik ben geen topchef en kook gewoon voor mijn gezin tussen de drukte door, net als mijn lezers. Dat merk je ook aan de recepten die ik maak voor HLN Eten, die spelen veel meer in op de seizoenen, maar zijn wél allemaal haalbaar. In mijn boek vind je inspiratie voor het hele jaar: van wanneer het ietsje meer mag zijn met de feestdagen tot een simpele barbecue, gerechten om door de week met het gezin te eten en recepten voor een gezellige avond met vrienden.”
Probeer eens wat recepten uit die je aanspreken en zet die wekelijks op het menu, of zoek een variant op een populaire gezinsklassieker, waarvan je weet dat je ermee scoort
Stap per stap
Voor wie de switch naar een gezonder eetpatroon wil maken, heeft Sandra een simpele starterstip. “Bekijk eens wat recepten in mijn boek en zet die die je aanspreken enkele keren per week op het menu. Twintig nieuwe dingen tegelijkertijd proberen, werkt niet. Doe het stap voor stap. Misschien zit er tussen die recepten een variatie op een populaire gezinsklassieker die sowieso kan scoren. En belangrijk: als je kinderen hebt, betrek ze dan bij de keuze. Mijn jongste dochter is 17 jaar en maakt haar favoriete recept - kip met ananas in zoetzure saus - ondertussen zelf. Handig hé! (lacht)”
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
PREMIUM
Goedkoper dan een dure proteïneshake én goed voor spierherstel: welke chocolademelk is de beste keuze na het sporten?
In de winkelrekken zie je veel producten met extra proteïnen. “Maar je kan na het sporten ook gewoon chocolademelk drinken om te herstellen”, legt diëtiste Sanne Mouha uit. Kies je een variant met of zonder suiker? Eentje met soja of met extra proteïnen? Mouha helpt je de juiste keuze te maken en verheldert waarom de drank je spieren herstelt: “Maar niet elke chocomelk is geschikt na je sportmoment.” -
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
-
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
Lekker, gezond én snel koken: voor de meeste gezinnen is het elke dag weer een uitdaging. “Maar dat hoeft het niet te zijn”, vindt Kathleen Brenders. Als mama van drie zonen leerde ze al doende hoe je ondanks een druk weekschema toch voor ieder wat wils op tafel kan zetten, zonder uren in de keuken te staan. Wat zijn haar bespaartips? En hoe houdt ze rekening met alle eetvoorkeuren binnen het gezin? “We bestellen één keer per week boodschappen.” -
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
-
“Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclameborden met typische geur
-
PREMIUM
Val je echt af door eerst groenten en daarna pas aardappelen of rijst te eten? Diëtist legt uit
Eerst je groenten, daarna je vlees en je aardappelen pas als laatste: meal sequencing of je maaltijd opeten in de ‘juiste’ volgorde is volop trending op sociale media. Het zou je zin in eten verminderen en je kans op diabetes type 2 verlagen. Hoe kan dat? En helpt dat dan ook om te vermageren? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft advies over de nieuwste gezondheidshype. “Er bestaat een veel eenvoudiger trucje.” -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook pistolets zijn nog bruikbaar”