Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © REUTERS

Premier De Croo voorzichtig over betonnering lagere btw en sociaal tarief

Premier Alexander De Croo reageert voorzichtig op het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette om de btw-verlaging op gas en elektriciteit en het uitgebreid sociaal tarief voor enkele jaren te betonneren. Hij waarschuwt immers de begroting niet structureel te bezwaren.

31 reacties

  • Kacy leenweghe

    2 jaar geleden
    Mag de staat iets terug verwachten van degenen met een sociaal energietarief ? De duizenden schijnzieken en schijninvaliden met medeplichtige dokters en mutualiteiten kosten ons miljarden en dit geld moet naar de echte zieken en invaliden ! Wie een huis heeft én sociaal energietarief bezuinigt niet én zal al zeker geen zonnepanelen plaatsen !
  • Nestor simons

    2 jaar geleden
    De croo is een man met twee gezichten ,net als alle politiekers trouwens . bij hun telt enkel hun eigen belangen en de burger kan creperen
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Betonneer eerst die politieke lonen voor enkele jaren ipv telkens ze laten mee te stijgen met elke indexsprong. Die indexsprong is enkel voor jullie eigenbelangen. Over belastingschijven en voeten reppen jullie geen woord. Ligt zelfs nooit op tafel. Wat inkomsten van werkenden herverdelen is jullie enige optie om beleid te voeren.
  • MARTINA HEREMANS

    2 jaar geleden
    Waarom geen btw verlaging op de mazout ?
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Waarom moeten basisnutsbedrijven, die elementaire energie voor het volk verschaffen, winst maken? Nogmaals, medelijden hebben met multinationals, is zoals een vos die medelijden heeft met de wolf, en niet met de schapen.
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhandelingen over begroting vandaag

    Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhande­lin­gen over begroting vandaag

    Gisterenavond moesten de Vlaamse onderhandelingen over de begroting worden stopgezet omdat minister Hilde Crevits onwel was geworden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd de CD&V-minister voor controle naar het ziekenhuis gebracht, zo meldde het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA). De minister zou ondertussen aan de beterhand zijn. “Het was heel erg schrikken en een slechte timing. Maar het komt terug goed”, reageert ze. Minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle en minister van Economie Jo Brouns zullen de onderhandelingen vandaag vanaf 14 uur hervatten.