Topjaar voor Belgische wijnboeren, onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem: “Precies gezouten karamel!”
Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Val je echt af door eerst groenten en daarna pas aardappelen of rijst te eten? Diëtist legt uit
-
IN BEELD. Deze rode, witte, rosé en schuimwijn scoren allemaal een 10/10 bij onze huissommelier
Dankzij onze HLN-wijnwijzer vind je altijd een perfecte fles wijn in de supermarkt, maar welke scoren het hoogst in deze gids? En waar kan je die kopen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia licht de vier beste wijnen in de categorie wit, rood, rosé en schuimwijn toe én legt uit hoe je die wijnwijzer het makkelijkst gebruikt voor het beste resultaat. -
PREMIUMInterview
Michelin-hoofdinspecteur praat voor het eerst: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 zo anoniem mogelijke restaurantbezoeken later gaat hij vandaag op pensioen en voor het eerst in de media op de foto. HLN sprak met hem, want onder welke namen reserveerde hij? Wie wordt zijn opvolger? En welke grote dossiers lopen er voor driesterrenzaken in België? “De kalfszwezerik met truffel van Peter Goossens staat voor altijd in mijn geheugen gegrift.” -
-
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
Ben je een hooikoortslijder? Dan kan je heel wat doen om klachten te voorkomen en verminderen: van vaker stofzuigen en een zonnebril dragen tot pillen slikken. Onder de efficiëntste wapens in de strijd bevinden zich ook luchtreinigers. HLN Shop focust op twee toestellen. -
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
Echte kookliefhebbers maken gebruik van het kookvocht van pasta en rijst, om bijvoorbeeld een extra smaakvolle saus te maken. Maar met het kookvocht van aardappelen mag je níét hetzelfde doen, waarschuwt professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer: “Bij grote hoeveelheden kan dat dodelijk zijn.” -
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
-
Gouden Giro1
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
Wat mag in de microgolfoven en wat niet? Dankzij dit simpel trucje weet je altijd het antwoord
Van snel iets ontdooien tot een kant-en-klare maaltijd opwarmen: de microgolfoven of magnetron is voor veel Belgen onmisbaar in de keuken. Maar opgelet, je mag niet zomaar alles in het toestel steken. Met sommige materialen en voedingswaren kunnen er ernstige ongelukken gebeuren. Onze journalist zocht uit wat je wel en niet in die microgolf mag schuiven. -
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?
Een keukenrobot is veel meer dan een veredelde mixer. Toch als je de diverse hulpstukken waarvan een kwalitatief toestel voorzien is juist inzet. Weet je geen raad met deze mysterieuze objecten en liggen ze maar te verstoffen in je kast? Een spijtige zaak waar HLN Shop graag verandering in brengt met een overzicht van de meest courante kloppers. Meteen aan de slag gaan? Eindigen doen we met een overheerlijk recept voor kaastaart. -
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen