© Frank Viergever

Loodsen leggen even werk neer, maar bereiken akkoord met Ben Weyts

De Beroepsvereniging van de Loodsen (BVL) heeft een akkoord gesloten met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). De stiptheidsactie van de rivierloodsen, die om 17 uur was begonnen, is na driekwartier opgeschort.

CWil, PVb

De Beroepsvereniging van de Loodsen (BVL) zat al de hele dag samen met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), over het efficiëntieplan van het Loodswezen. Dat heeft nu dus geleid tot een akkoord. De loodsen zullen hun ‘multivalentie’, waarbij bijvoorbeeld rivierloodsen ook het werk van een zeeloods moeten kunnen doen. De maatregel is uitgesteld tot eind 2019. De kleurvakbonden van de loodsen moeten dat uitstel volgende maandag wel nog goedkeuren op het sectorcomité.

“In tussentijd krijgen zij de kans om te bewijzen dat andere maatregelen een nog positiever effecten kunnen hebben op het vlak van efficiëntie en de vermindering van de wachttijden”, zegt Jeroen Tiebout, woordvoerder van Ben Weyts. “Indien dat niet het geval is, zou op basis van een kosten-batenanalyse alsnog worden overgegaan tot de invoering van multivalentie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER