Zo ziet het graf van Jezus eruit na maandenlange restauratie

Negen maanden is een team van Griekse experts bezig geweest met de restauratie van het Heilig Graf in Jeruzalem, maar woensdag gaat de graftombe van Jezus Christus weer open voor het publiek. Hier kan u al een kijkje nemen binnenin.

mtm

Het Heilig Graf in de Verrijzeniskerk in de ommuurde oude stad van Jeruzalem (Israël) is het belangrijkste monument in het christendom. Op die plaats zou Jezus begraven en verrezen zijn na zijn kruisiging.

De delicate restauratie nam negen maanden in beslag, kostte bijna 4 miljoen euro en werd uitgevoerd door een team van 50 experts van het Technische Nationale Universiteit van Athene. Er werd vooral ’s nachts gewerkt, om overdag zo veel mogelijk mensen toegang tot de kerk te kunnen geven.

© AFP

De focus lag op het graf en het gebouwtje errond: het Aedicule of klein huisje dat de tombe omsluit - gerestaureerd. “Als we niet hadden ingegrepen, dan was er een groot risico op instorting”, zegt Bonnie Burnham van het World Monuments Fund. “Het monument kreeg een complete transformatie.”

Woensdag gaf het Heilig Graf opnieuw open voor het grote publiek, maandag werd het vernieuwde monument al aan de pers voorgesteld.

© EPA

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer