Stijn Geeroms kocht zo'n 3 jaar geleden zijn eerste studio van MADE in Borgerhout. “Ze verkopen mooie praatjes, maar uiteindelijk lichten ze je op waar je bij staat.”
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Geeroms kocht zo'n 3 jaar geleden zijn eerste studio van MADE in Borgerhout. “Ze verkopen mooie praatjes, maar uiteindelijk lichten ze je op waar je bij staat.” © RV / JNU / Photo News

ONTHULD. Projectontwikkelaar tovert krotten om tot hippe adresjes, maar... “Het ziet er cool uit, tot er een paddenstoel uit je muur groeit”

“Op het eerste gezicht zag alles er prachtig uit, maar na enkele maanden regende het letterlijk binnen.” Het is maar één van de tientallen klachten die de onderzoekscel van HLN verzamelde over de razend populaire appartementen van het Antwerpse projectontwikkelaar MADE.estate, waarbij flashy marketing moet verdoezelen dat er onder een trendy laagje veel verborgen gebreken schuilgaan. Welke ellende treffen de klanten aan ná hun aankoop? Wat heeft het bedrijf daarop te zeggen? En wat kan je doen als je wordt geconfronteerd met dergelijke bouwellende? “Plots kreeg ik telefoon van de stad: ‘Mevrouw, dat terras mag daar helemaal niet zijn...’”

28 reacties

  • willy zachel

    2 jaar geleden
    Maar de overheid steekt wel duizenden euro’s voor wettelijk administratieve rompslomp en reglementering in hun zak omdat het op die manier allemaal wettelijke in orde zou zijn !!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De gedereguleerde neoliberale vrije markt waar alles kan. En achteraf vallen politici van hun stoel en slagen ze er niet in om de gaten te dichten. Standaard staat er in een verkoopovereenkomst bijna altijd dat de verkoper gevrijwaard blijft voor de aansprakelijkheid van de verborgen gebreken en koop je het goed in de staat waarin het zich bevindt. Het is achteraf ook moeilijk om te bewijzen dat een verborgen gebrek al bestond bij de aankoop.
  • Fonske Beys

    2 jaar geleden
    Hou je handen af van immo , het heeft voor ( ver ) koper geen enkele meerwaarde . Een eerlijk makelaar krijgt niets verkocht. Liegen bedriegen .
  • Patrik Boons

    2 jaar geleden
    Waarvoor dienen notarissen en architecten? Nergens controle? Er word toch een aanvraag ingediend? Het is zoals met het weer, 2 dagen droog en er is geen water, 2 dagen regen en het is overstroming!!!
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Die problemen komen ook voor bij nieuwbouwwoningen waarvan de aannemers keer op keer failliet gaan en telkens opnieuw kunnen starten met een nieuw ondernemingsnummer.Typisch Belgisch. Zo draait de kassa dubbel in Brussel.