Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon. © Photonews

SLANGEN OP MAANDAG. Zowel de Vlaamse als de federale regering probeert de hete adem van de kiezer af te koelen met cadeautjes voor iedereen

Vandaag beklimt de minister-president het spreekgestoelte van het Vlaams Parlement voor de Septemberverklaring. De datum staat al maanden rood omcirkeld op de wandkalender ten huize Jambon. Sinds weken preekt de Vlaamse regering geduld, wanneer haar gevraagd wordt wat zij zal doen aan de prangende financiële problemen van de Vlaming. Wacht maar, klonk het. Maar bestaat er, na zo lang wachten en na zo’n prelude, een sterveling die nog aan die gezwollen verwachtingen kan voldoen? En is Jan Jambon die sterveling? Als dit geen sof wordt, verdient hij een medaille. Op het tipje van onze stoel wachten we geduldig af.

74 reacties

  • Jennifer Peeters

    2 jaar geleden
    Cadeaus voor iedereen? Wij als gepensioneerden met een vast energiecontract en zonder kinderen krijgen niks. Maar intussen moeten we wel meebetalen voor het kindergeld van een ander en moeten we al die gelukzoekers mee onderhouden. Schaam jullie, regeringen.
  • eric michiels

    2 jaar geleden
    Wél , ja , "wie wind zaait oogst storm" . Er moèt dringend "gesaneerd" worden in de aftrekposten van dé "niet" gewone werkman . Een vb. er is daar een ondernemer/aannemer die de wereld beduveld door te stellen dat hij zijn ganse "nieuwe" bedoening vol "zonnepanelen" gaat leggen én voor een "groot stuk" ten behoeve van alleman , Terare , hij vergeet erbij te vertellen dat hij gans de bedoening van zijn bruto inkomen aftrekt én dan òòk nog eens dé PREMIES incasseert ? Wie betaald dan uiteindelijk?
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Als wat je krijgt een aalmoes is - terwijl je spaargeld aan sneltempo verdampt en je plat geslagen wordt met de energiefactuur - dan is dat geen cadeautje maar een vernedering. Een vernedering die lang in het geheugen gegrift zal blijven. Zeker als ze dan ook nog vechten om wat verder te kunnen graaien in de sociale zekerheid.
  • Danny duyvejonck

    2 jaar geleden
    Wie zelfs nog niet voor zichzelf kan zorgen moet zeker geen kinderen maken, en vanaf het 3e, geen kindergeld meer, we zijn al met genoeg. Je hebt voor alles een diploma of getuigschrift nodig, maar voor kinderen te maken is dat allemaal niet nodig, de anderen zullen er wel voor zorgen, heb het zojuist gezien aan mijn belastingsbrief.
  • Johan De Pillecyn

    2 jaar geleden
    Cadeautjes uitdelen is gemakkelijke politiek voeren. Heeft iemand zich al eens afgevraagd wie dat allemaal gaat terug opbrengen? Ik wel, het zullen ons kinderen en kleinkinderen zijn die dat zullen doen. Dus nu veel cadeaus, is later armoede. Toch verstandig dat sommigen dit wel hebben begrepen en de boekhouding enigszins op orde willen houden. Onze Vlaamse Bouchez zou daar beter eens aan denken in plaats van zich te profileren.