Beeld uit 'Wrath of the Lich King Classic'.
Volledig scherm
Beeld uit 'Wrath of the Lich King Classic'. © Blizzard Entertainment

‘Wrath of the Lich King Classic’ biedt derde duik in verleden van ‘World of Warcraft’

VideogamesOmdat ‘World of Warcraft’-spelers maar geen genoeg lijken te krijgen van de franjeloze ‘Classic’-uitvoeringen van de onlinegame, houdt uitgever Blizzard Entertainment vandaag alweer de derde editie boven de doopvont: ‘Wrath of the Lich King’, naar de uitbreiding voor de game in 2008. Wat heeft die remake te bieden, en waarom blijven spelers er zo verslingerd aan?

  1. HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgescholden voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”
    PREMIUM
    14

    HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgeschol­den voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”

    Op de onlinevideogames ‘Roblox’ en ‘Minecraft’ kleden sommige kinderen hun personage als een Duitse SS-soldaat. Op ‘Fortnite’, immens populair bij jongeren, bouwen gamers dan weer hakenkruisen, terwijl ze elkaar uitschelden voor het n-woord. Dit soort ongepast gedrag zie je steeds vaker in onlinegames, zeggen experts. Onze reporter dook onder in de wereld van videogames en sprak erover met tieners. Waarom doen ze dit? En hoe kan je je ertegen beschermen? “Ik noem mijzelf ‘Kitler’, dat is niet tegen de regels.”
  2. Retrogame ‘Slave Zero X’ ziet er cool uit én klinkt fantastisch, maar mist inspiratie
    gamereview

    Retrogame ‘Slave Zero X’ ziet er cool uit én klinkt fantas­tisch, maar mist inspiratie

    Er zijn sequels die al jaren in de pijplijn zitten of misschien nog jaren op zich gaan laten wachten, maar waarnaar menig gamer reikhalzend uitkijkt. ‘Grand Theft Auto VI’, ‘Metroid Prime 4’, ‘Elder Scrolls VI’, om er maar een paar te noemen. Er zijn ook vervolgen waarop het tegen wil en dank hopen is. ‘Half-Life 3’ of ‘Beyond Good & Evil 2’ bijvoorbeeld. En dan zijn er games die plots schijnbaar uit het niets verschijnen en waarvan je al een verdomd goede kennis van in de vergetelheid belande titels moet hebben om te weten dat het gaat om een nieuw deel in een reeks.