Eline De Munck met haar trofee de Silmo d'or
Copyright 2022. All rights reserved.

Brillenmerk van Eline De Munck wint "Oscar voor brillen" op internationale beurs in Parijs

Het brillenmerk Odette Lunettes, opgericht door voormalig presentatrice, actrice en zangeres Eline De Munck uit Beveren, heeft een prijs gewonnen op de internationale beurs Silmo in Parijs. De Silmo d’Or ging naar haar nieuwe brillenlijn voor kinderen Odette Cadet. Voor het Belgische brillenmerk opent dit deuren naar nieuwe afzetmarkten.

Eline De Munck reageert opgetogen aan de telefoon bij Radio 2 Oost-Vlaanderen: “Silmo is de grootste brillenbeurs van Europa. Hier genomineerd worden was al fantastisch. En dan ook nog eens een prijs winnen, dat had ik me in mijn stoutste dromen niet durven voorstellen. De Silmo D’Or Awards zijn zowat de Oscars voor de brillenindustrie.”

Het door De Munck opgerichte brillenmerk Odette Lunettes won in de categorie kinderbrillen, vanwege het design en de duurzaamheid. “We maken de brillen van Odette Cadet met een 3D-printer in België. Er zit ook een zonneklep bij die op een leuke manier verwerkt is en waarop ons logo staat.”

Internationale interesse

De prijs zorgt voor interesse bij internationale distributeurs. “Toen we hier enkele jaren geleden voor het eerst op de beurs kwamen, hadden we nog niets bewezen en was de interesse beperkt”, vertelt De Munck. “Door deze prijs krijgen we plotseling verdelers over de vloer die ons vroeger links lieten liggen. Zo kwam er al een Amerikaans bedrijf langs met 70 verkoopagenten.” Het bedrijf is nu al vertegenwoordigd in 16 landen.

Intussen werken er 25 mensen voor Odette Lunettes. Eline De Munck tekent zelf geen ontwerpen, maar beoordeelt ze wel als medezaakvoerder en hoofd van de designafdeling. In het weekend probeert ze zoveel mogelijk in 1 van de 3 winkels in Antwerpen, Knokke of Gent te zijn. De trofee komt in het hoofdkantoor te staan, omdat ze een erkenning is voor iedereen die voor het bedrijf werkt.

Meest gelezen