Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon de Luxe.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon de Luxe. © Wannes Nimmegeers

COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik bereid me nu voor op mijn chemoweek met haar allesoverheersende misselijkheid en 72 uur aan depressieve gedachten”

Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Net zoals hij zich in de keuken met de mise-en-place voorbereidt op de service, zo zet Tom zich schrap voor de week van zijn chemo. “Ik verzamel al m’n moed en doorzettingsvermogen en bouw er een heus kasteel mee, omgeven door een slotgracht van wilskracht.”