Jan Jambon tijdens zijn statement in het Vlaams Parlement
Volledig scherm
Jan Jambon tijdens zijn statement in het Vlaams Parlement © Screenshot

Crisis in Vlaamse regering compleet: morgen eerst overleg in werkgroepen, dan opnieuw in regering

De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. De Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon moest worden uitgesteld. Volgens de minister-president is zijn regering “niet in het gedrang”, zo vertelde hij bij aankomst in het parlement, waar hij een korte verklaring aflegde. De Vlaamse regering onderhandelt dinsdag verder over de begroting. Een startuur voor dat overleg is er nog niet. Bedoeling is dat er eerst werkgroepen samenkomen. Pas nadien zou er opnieuw in regeringsformatie verder overlegd worden.

380 reacties

  • Daniel Byl

    2 jaar geleden
    Hard gewerkt zeggen ze dan, maar er komt niets van terecht van wat ze beloven.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Wat een onverantwoord gekibbel in deze zware economische crisis tijden die uiteraard wel om dringende, consequente maatregelen krijsen.
  • Pierre De Bie

    2 jaar geleden
    Kindergeld oké maar dan ook meerekenen en aangeven in de belastingaangifte is tenslotte ook een inkomst nietwaar?
  • Philippe De Rijck

    2 jaar geleden
    Ze willen weer de middenklasse uitsluiten, zij die al zoveel bijdragen, maar de enige blijkbaar moeten zijn die de energieprijzen moeten voelen. Iedereen gelijk voor de wet, maar ja de sossen spreken dan van positieve discriminatie...
  • Ria Adams

    2 jaar geleden
    CD&v in het nauw en tegendoen om stemmen te ronselen bij de gezinnen met veel kinderen. NVA een partij die er niets van terecht brengt zelfs niet in de stad van hun voorzitter dat het wilde westen is geworden.