CD&V-voorzitter Mahdi reageert op regeringscrisis: “Indexering van kinderbijslag is voor ons rode lijn”

De Vlaamse regering verkeert in crisis nadat geen akkoord kon worden bereikt over de begroting. De boosdoener voor die mislukking is volgens N-VA en Open Vld CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. De roep naar een regering zonder CD&V, maar mét Vooruit, begint steeds luider te klinken. “Wat hebben mensen eraan als we eruit stappen”, poneert Mahdi in de studio van VTM NIEUWS. Voor de CD&V-voorzitter blijft de indexering van de kinderbijslag een rode lijn.

168 reacties

  • Mieke Wijnen

    2 jaar geleden
    En maar bekvechten , en de gewone mensen betalen hun loon wel bovenop alles...
  • Gilbert De Meyer

    2 jaar geleden
    ik vrees dat hij ergens gelijk heeft, maar begrijp ook dat het moeilijk is voor velen doch het ene kind meer geven dan het ander is niet democratisch. Dus een pakket aanpassen voor de een en voor de ander niet dat gaat niet en leven word ook duurder voor elk kind sorry. Maar ik denk dat het hie over stemmen winnen gaat, hij gaat er geen mee verliezen, maar mee winnen net zoals, vooruit, Cd&v en Vooruit zijn back en werken terug voor de werkman. Bravo heeft lang geduurd eer jullie het begrepen.
  • Nico Herbots

    2 jaar geleden
    Waarom moet een echtpaar uit de hogere sociale klasse, pakweg meneer de anesthesist en mevrouw de advocaat, samen goed voor een maandelijks netto gezinsinkomen van meer dan 20.000 euro, een indexaanpassing van loon en kindergeld krijgen? Bij die mensen komt er dan op slag 400 euro bij. Een koppel uit de laagste klasse wint dankzij de index misschien 30 euro netto. Indexering vergroot de armoedekloof. Help alleen wie het nodig heeft en maak de rijken niet nog rijker met belastinggeld aub.
  • swa wuyts

    2 jaar geleden
    Het zijn altijd dezelfde mensen die in de kou blijven staan. Zijn hun fiscale voordelen nog niet groot genoeg ? Als ge kinderen wilt zorgt dat ge ze groot brengt.
  • Marc Vinck

    2 jaar geleden
    Indexeer de belastingsschalen en verhoog het belastingvrije bedrag. Dan heeft iedereen sowieso meer netto. Dit is federale materie.