Rusland voert de kernwapendreiging op.
Volledig scherm
PREMIUM
Rusland voert de kernwapendreiging op. © EPA & Photonews

Hoe Poetin nucleaire dreiging opvoert met de ‘salamitactiek’

Beetje bij beetje voert de Russische president Vladimir Poetin de nucleaire dreiging op. “Ik bluf niet”, zei hij enkele dagen geleden nog tijdens een toespraak. Blijft het toch bij bluf of gaat hij over tot actie? En hoe tactvol zijn ‘tactische’ kernwapens nu echt? Professor internationale politiek en expert in kernwapens Tom Sauer (UAntwerpen) geeft duiding. “Poetin wil ons wakker schudden. Tot alleen de laatste optie, het laatste stukje van de salami, overblijft.”

49 reacties

  • christian demeester

    2 jaar geleden
    Amerika zou dezelfde wapens aan Oekraïne moeten leveren die Poetin gebruikt. Gebruikt hij kernwapens, geef Oekraïne dan ook zo een bom. Dat is de enige taal die Poetin begrijpt.
  • Geert Peeters

    2 jaar geleden
    Best dat we Oekriane een deeltje van hun nucleair arsenaal teruggeven. Als Putin dan iets gooit, dan zijn ze tenminste zeker dat ze het terug krijgen. Op die manier verkleinen we de kans dat Putin iets zou gooien. Van de Navo zullen ze alleszins niets terug krijgen als ze Oekraine zouden nuken.
  • MARTIN VERHAMME

    2 jaar geleden
    We kunnen er toch niets aan veranderen, waarom paniek zaaien, mensen toch, leef dag na dag en enjoy
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    hij zal weten wat hij gedaan heeft als hij een atoombom gooit dat overleeft hij zelf niet
  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Ik denk dat , als Poetin één kernraket afvuurt . Er vele terug zullen komen richting Rusland en zeker op Moskou . De NAVO en bontgenoten staan en liggen allang klaar voor het tegenoffensief ter land ter zee en in de lucht . Dan zal Poetin niet lang weten wat er aan het gebeuren is , en heeft hij miljoenen mensen in gevaar gebracht en dat doet hij nu al . Hopelijk is hij er dan aan met zijn gevolg en niet de onschuldige mensen .