Videospeler inladen...

Remco Evenepoel lanceert eerste actie voor De Warmste Week: wereldkampioen schenkt rode Vuelta-trui weg

Vanaf vandaag kan iedereen acties registreren om geld in te zamelen voor De Warmste Week. Het ingezamelde bedrag gaat via het DWW Fonds naar 270 geselecteerde projecten rond kansarmoede. Dat heeft Siska Schoeters bekendgemaakt tijdens een speciale radio- en televisieuitzending vanuit Hasselt. Daar zal eind december tijdens De Warmste Week radio gemaakt worden. De eerste actie voor De Warmste Week is meteen een opvallende: wielrenner Remco Evenepoel schenkt zijn rode leiderstrui uit de Vuelta weg. 

Tijdens een speciale uitzending op radio en televisie heeft Siska Schoeters het startschot gegeven voor de actieperiode van De Warmste Week 2022. Dat gebeurde niet toevallig vanuit het stadspark in Hasselt, want daar zal in de laatste week voor Kerstmis radio gemaakt worden door MNM en Studio Brussel. 

Samen vlammen tegen kansarmoede: dat is dit jaar het motto van de solidariteitsactie van VRT. De Warmste Week is helemaal terug zoals we het kennen van voor de coronacrisis: met allerlei evenementen en toeters en bellen.

Iedereen die zijn steentje wil bijdragen, kan vanaf vandaag een actie registreren via de website van De Warmste Week. De opbrengst van al die acties komt in het speciale DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting terecht.

Dat er geld wordt ingezameld rond het centrale thema kansarmoede was al bekend. Intussen heeft een jury uit alle inzendingen 270 concrete projecten rond kansarmoede geselecteerd die via het DWW Fonds dit jaar een duwtje in de rug zullen krijgen. De projecten focussen onder meer in op het toegankelijker maken van sport, werk, voeding, vrije tijd en een groene en gezonde omgeving. De volledige lijst met projecten staat op de website van de Koning Boudewijnstichting.

VRT-gezicht Kristel Verbeke ging langs bij één van de geselecteerde projecten: Alice Fonds, een vzw die ouders met premature baby's in kansarmoede steunt. 

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Wielrenner en kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel organiseert dan weer als eerste een opmerkelijke actie voor De Warmste Week 2022. Hij schenkt als Vueltawinnaar zijn iconische rode leiderstrui weg voor het goede doel. Wat je moet doen om die wielertrui te bemachtigen en zo De Warmste Week te steunen, vertelt Remco zelf in onderstaand filmpje.

Videospeler inladen...

19 tot 24 december

De Warmste Week trekt dit jaar naar het Stadspark van Hasselt tijdens de week voor Kerstmis. MNM en Studio Brussel maken er 6 dagen lang samen De Warmste Radio, met geregeld live-optredens van artiesten. Ook terug van weggeweest: de "Warmathons", waarbij sportievelingen in verschillende steden in Vlaanderen en Brussel tijdens De Warmste Week kunnen lopen of wandelen. De solidariteitsactie van VRT start wel één dag later dan de voorbije jaren: op 19 in plaats van 18 december. 

"Zowel het WK Voetbal als De Warmste Week zijn belangrijke projecten voor VRT. We zetten eerst in op het WK en geven nadien De Warmste Week een vlammende start", zegt Jan Sulmont van VRT daarover. "Meteen na de WK-finale op zondag 18 december start op maandag 19 december De Warmste Week."  

KIJK: De volledige uitzending in het teken van De Warmste Week

Videospeler inladen...

Meest gelezen