Krijgen we binnenkort eindelijk hogere spaarrentes?
Volledig scherm
PREMIUM
Krijgen we binnenkort eindelijk hogere spaarrentes? © Getty Images / Sofie Silbermann

“De andere Belgische banken zullen de spaarrente dit jaar nog moeten verhogen”: eerste kleine bank verhoogt rente op spaarboekjes fors

Spaarbank CKV kondigde gisteren aan dat ze de rente op haar spaarrekeningen verhoogt van 0,25 naar 0,70 procent. Goed en lang verwacht nieuws voor de Belgische spaarders dus, want CKV wordt zo de bank met de best renderende spaarrekening op de markt. Zullen andere en grotere banken volgen? En is dit de start van een bloeiperiode voor wie spaart? Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit: “De kritiek op de rentemarges van grootbanken zal toenemen, zeker wanneer de Europese Centrale Bank nog een renteverhoging doorvoert.”

  1. Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
    Livios

    Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoor­de manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”

    Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt.
  2. Zijn coöperatieve aandelen een goed alternatief voor het spaarboekje? “Onderschat het dividend en andere voordelen niet, maar let op voor de risico’s”
    PREMIUM

    Zijn coöperatie­ve aandelen een goed alterna­tief voor het spaarboek­je? “Onderschat het dividend en andere voordelen niet, maar let op voor de risico’s”

    De beurs zit volgens velen in een berenmarktrally. Dat betekent dat de mooie stijging van de aandelenkoersen sinds midden juni wellicht gevolgd zal worden door een nieuwe daling. De inflatie, de rentestijging, de energiecrisis in Europa en een dreigende recessie doen vermoeden dat er geen goed weer op komst is. Zet je dan best al je spaargeld weer op je spaarrekening, of is er toch een alternatief? Onze geldexpert Pascal Paepen wijst op de aantrekkelijkheid van coöperatieve aandelen. Maar let wel op voor de risico’s. “Een risicoloze investering of belegging bestaat trouwens niet, wat men je ook wil aanpraten.”