Gezochte Vlaming geeft zich aan na gruwelmoord op kunstenares in Berlijn

De 55-jarige Belg die in Duitsland gezocht werd voor de dood van een 41-jarige vrouw in Berlijn heeft zichzelf aangegeven bij de Belgische politie. De man heeft evenwel nog geen bekentenissen afgelegd, zegt de openbare aanklager in Berlijn dinsdag.

gn

Vrijdag werd het levenloze lichaam van Ewa Kowkska, een 41-jarige Berlijnse curator en kunstenares, aangetroffen in een uitgebrande woning in Kreuzberg, een district in de Duitse hoofdstad Berlijn. Op het lichaam werden verschillende verwondingen vastgesteld zodat de politie als redelijk snel uitging van een gewelddadig overlijden.

De autoriteiten verspreidden daarop beelden van een man die vrijdagavond met het slachtoffer was te zien. Het ging om een 55-jarige Belg. Hij zou als laatste het slachtoffer hebben gezien. De man, die in Vlaanderen verbleef, zal nu naar Duitsland worden overgebracht.

De hele dag waren speurders ook in de weer om via de computer en gsm van de vermoorde vrouw aanwijzingen te vinden naar haar moordenaar. Vermoed wordt dat zij elkaar kenden uit de Berlijnse sado-masochistische scene. De man spreekt naar verluidt zeer goed Engels en zou zelf beweerd hebben Belg te zijn.

Luid geschreeuw

Het tweekamerappartement van Ewa Kowska in de Berlijnse wijk Kreuzfeld werd vrijdag in brand gestoken. Het buurtonderzoek van de politie bracht aan het licht dat verschillende getuigen hadden gehoord hoe de artieste meermaals luid kermde. “Vijftien minuten later sloegen de vlammen uit haar appartement naar buiten”, aldus een andere bewoner. Enkele seconden later klauterde een man door haar raam naar buiten. Dat zou de Belgische man op de foto zijn. Toen de brandweer ter plekke kwam, was de vrouw stervende. Zij was zwaar toegetakeld met snij- en steekwonden van een mes. Alles wijst erop dat de dader de moord probeerde te camoufleren door brand te stichten.

De 41-jarige artieste, die eigenlijk Ewa Kacprzykowska heet en van Poolse afkomst was, stelde haar werken in heel Europa tentoon. Niettemin kampte ze al drie jaar met zware financiële kopzorgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER