© Jan Brys

Burgemeester is wel bevoegd om actie te ondernemen tegen Revabo Hens

Waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) is volgens een ministerieel besluit van Joke Schauvliege (CD&V) wel degelijk bevoegd om bestuurlijke maatregelen te nemen tegen Revabo Hens.

Jan Brys

Revabo Hens doet aan zandwinning op de Brechtsebaan in Brasschaat. Daar heeft het bedrijf een vergunning voor. Maar op de terreinen wordt ook aan afvalverwerking gedaan, en daar heeft het geen milieuvergunning voor.

De buurtbewoners voeren al jaren strijd tegen Hens omdat volgens hen van zandwinning alleen allang geen sprake meer is. Ze trokken met hun dossier naar Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) en vonden daar gehoor. Ook het Brasschaatse gemeentebestuur had negatief advies gegeven wat betreft de recyclageactiviteiten. Maatregelen konden dus niet uitblijven.Maar waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) zei tijdens de vorige gemeenteraadszitting dat hij, volgens zijn raadsman, niet bevoegd is om bestuurlijke maatregelen te nemen.

De burgemeester werd op de hoogte gebracht van het antwoord van de minister. “Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen”, zegt hij nu. “We gaan met onze raadsman overleggen hoe we het gaan aanpakken. Hens heeft een vergunning voor zandwinning, daar kunnen we dus niets tegen doen, maar we zullen wel iets ondernemen tegen de activiteiten waar geen ververgunningen voor zijn afgeleverd."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER