Minister Vincent Van Quickenborne vanuit zijn safehouse: “Mijn gezin stelt het goed, we slapen goed en liggen ‘s nachts niet te piekeren. Ik heb me nooit zo veilig gevoeld als nu.”
Volledig scherm
Minister Vincent Van Quickenborne vanuit zijn safehouse: “Mijn gezin stelt het goed, we slapen goed en liggen ‘s nachts niet te piekeren. Ik heb me nooit zo veilig gevoeld als nu.” © RV

INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenbor­ne vanuit zijn safehouse: “We zijn in een nieuwe situatie aanbeland: dit is narcoterro­ris­me”

“Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse. Maar ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: “Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”

34 reacties

  • Norbert Duquesnoy

    2 jaar geleden
    Ook voor wie geen fan is van Quicky gaat dergelijke dreiging veel te ver.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    De Wever had reeds lang geleden gewaarschuwd voor dergelijke toestanden wegerns het toenemend linkse gedoogbeleid. De trado's gaan nu wakker schieten ...
  • Willy Masson

    2 jaar geleden
    Nu gaat hij in actie schieten en nu ga je wat zien. Als BDW het vroeg was het niet nodig.
  • karien de rycke

    2 jaar geleden
    Jarenlange Laksheid van onze justitie, dik betaalde advocaten die zeer graag met grote ijver de grootse criminelen proberen vrij te pleiten en uit de gevangenis,te houden en en met zo weinig straf weg te komen …(deontologie, er te zoeken) .. dat is het resultaat nu ….
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Annelies Verlinden zag geen heil in het bijeenroepen van de Nationale Veiligheidsraad zoals gevraagd werd door De Wever.