Personeel CNH Industrial klaagt over hoge werkdruk en staakt al twee dagen

Het personeel van de logistieke afdeling van het bedrijf CNH Industrial in Antwerpen, heeft het werk sinds maandagochtend neergelegd. Daardoor ligt een groot deel van de fabriek stil.

christof willocx

CNH was vroeger beter bekend als Case New Holland. Het bedrijf maakt aan de Wilmardonksteenweg in Antwerpen onderdelen voor tractoren, zoals de achterassen en de versnellingsbakken. Er werken zo’n achthonderd mensen.

Er is al langer onvrede in het bedrijf. Begin vorig jaar staakten de arbeiders in de vestiging in Zedelgem in West-Vlaanderen al twee dagen. Dit keer zijn de zestig arbeiders van de logistieke afdeling in Antwerpen boos. Ze staken al sinds maandagochtend.

“Ook woensdag gaan de mensen waarschijnlijk niet aan het werk”, zegt Steve Temmerman, hoofdafgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV Metaal. “Zij klagen nu al anderhalf jaar over de te hoge werkdruk. Telkens hebben wij die onvrede overgemaakt aan de directie. Maar een oplossing blijft keer op keer uit. De directie bestelt de materialen voor de tractoronderdelen, zoals bouten en olieleidingen, te laat of verkeerd. De mensen zijn het beu.”

De directie heeft voorgesteld om meer arbeiders naar de logistieke afdeling over te plaatsen. “Maar dat is geen oplossing”, zegt Steve Temmerman. “Die mensen zijn niet meteen inzetbaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER