Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Handboeien bij minderjarigen voortaan beperkt tot strikt noodzakelijke situaties

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft specifieke regels voor het gebruik van handboeien bij minderjarigen goedgekeurd. Tot nu maakte de wet geen onderscheid tussen volwassenen en kinderen, maar voortaan zullen handboeien bij minderjarigen enkel onder specifieke voorwaarden kunnen.

33 reacties

  • Bert De Bruin

    2 jaar geleden
    Als kinderen zich willen gedragen en doen als volwassenen dan moet men ze ook als volwassenen behandelen, aanpakken en straffen.
  • Ludo Wouters

    2 jaar geleden
    Laat de politici die hiermee akkoord zijn eens een maand meelopen met de politie. Wel in de probleemgebieden. Ik ben er zeker van dat op dag 2 de meeste al met een pamper in de broek de shift zullen beginnen.
  • Leopold Vanhoof

    2 jaar geleden
    Kan je nog spreken van minderjarigen als ze met 14-15 jaar gewapende overvallen plegen, elkaar voor dood stampen voor niets, steken met messen precies de normaal wordt, zelfs moorden, niet naar school gaan maar drugs dealen omdat dat goed verdiend. Neen zo iemand verdiend zeker geen handboeien, toch?
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Pamper beleid als je misdaden kunt plegen ben je geen kind meer, doe maar zo voort er zullen geen gangsters tekort zijn de volgende jaren.
  • Roland ANNYS

    2 jaar geleden
    Om bij de politie in dienst te gaan gaat men binnenkort een universitaire diploma moeten hebben (en dan nog) om wijs te geraken uit al die veranderingen in de wetgeving. En zoals vele lezers boefjes die erger zijn dan volwassenen worden gepamper. En nu voer voor de advocaten PROCEDURE fouten.