De gevels van het federale politie complex Géruzet in Etterbeek.
Volledig scherm
De gevels van het federale politie complex Géruzet in Etterbeek. © Sander de WildePhotonews

Aspirant-politieagenten mogen voortaan tot 5 keer deelnemen aan selectieprocedure

Wie niet slaagt voor de selectieprocedure bij de geïntegreerde politie, mag voortaan nog vier keer herkansen. Dat heeft de Kamercommissie Binnenlandse Zaken woensdag beslist op voorstel van Vooruit-Kamerlid Bert Moyaers. De maatregel moet het personeelstekort bij de politie helpen oplossen.

21 reacties

  • Merijn Van der Mast

    6 maanden geleden
    Velen denken hier dat er bij de politie enkel praktische of theoretische proeven worden afgenomen. Er zijn ook nog de psychologische proeven en dat is toch iets anders. Hoe kan bijvoorbeeld iemand van 18 jaar die graag bij de politie wilt beginnen al scoren op iets dat ze professionele maturiteit noemen... Het gaat hier ook niet over slagen in de opleiding maar slagen in de selectieprocedure om nog maar te beginnen aan de opleiding!
  • William Peeters

    2 jaar geleden
    Als je wilt dat een individu alle kansen krijgt om bij de politie binnen te geraken, schaf dan alle proeven af. Ik denk niet dat men een universitair diploma nodig heeft om politieagent te kunnen worden. Sommige werden zelf geweigerd omdat ze geen "social media" profiel hadden, dan wordt je bestempeld als asociaal. Gooi uw GSM buiten en breng een bezoek aan de bibliotheek, het niveau zal dan wel stijgen (op voorwaarde dat je de juiste boeken leent natuurlijk).
  • Denis Stock

    2 jaar geleden
    Je ziet de kwaliteit iedere dag opnieuw, huilen met de pet op.
  • Ronny Van Looy

    2 jaar geleden
    En telkenmale wordt de lat verlaagd, net zoals bij het onderwijs en dan schrik men enige tijd later dat het bergafwaarts gaat.
  • Duran Wagemans

    2 jaar geleden
    Schaft het nodige diploma niveau af. En geef iedereen een kans om mee te doen aan de ingangs proeven. Veel mensen hebben Wegens thuis situatie’s niet de kans gekregen om hun school volledig af te maken. Maar hebben nu misschien op iets oudere leeftijd wel zin om voor politie tegaan?…