©  BELGAIMAGE

Terwijl Remco Evenepoel alweer op de fiets zat, maakte Mathieu van der Poel zijn “hoofd vrij” op de mountainbike

Dinsdag zette Mathieu van der Poel opnieuw voet op Belgische bodem. Het WK in Australië werd een ramp voor de Nederlander, die betrokken raakte bij een incident in de nacht voor de wegrit. Maar bij de pakken blijft Van der Poel niet zitten want woensdag zat hij alweer op de fiets.

Vincent Van Genechten

“Ik ga nu naar huis, de rust opzoeken”, zei hij na aankomst op de luchthaven. “De ploeg en mijn advocaat gaan het verder afhandelen. Of ik nog ga koersen? Ik heb hard getraind voor het WK en ik ben in orde. Ik hoop nog wel iets te doen, maar het zal er ook van afhangen hoe ik mij voel.”

Lang thuis zitten, wilde Van der Poel duidelijk niet doen. Hij pakte woensdag zijn mountainbike en trok erop uit voor een tocht van bijna 90 kilometer over de prachtige paden van de Kalmthoutse Heide, het natuurdomein dat vlak bij zijn woning ligt. “Het hoofd vrijmaken op de MTB”, aldus Van der Poel op Strava. Het is voorlopig onduidelijk of de Nederlander dit seizoen nog in actie komt en zo ja, in welke koersen.

Ook wereldkampioen Remco Evenepoel zat woensdag alweer op de fiets. “Terug thuis”, schreef hij op Strava met een verliefde emoticon. Of Evenepoel meteen in zijn gloednieuwe regenboogtrui over de Vlaamse wegen fietste, is spijtig genoeg niet geweten. Komende dinsdag staat Evenepoel aan de start van Binche-Chimay-Binche.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer