Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © Photo News

Hoe belangrijk was Van der Poels nachtrust nu echt? “Het lichaam van een topsporter vergeeft veel, maar niet alles”

WK wielrennen“De Tour, die wint een renner in zijn bed”, luidt het beroemde gezegde van Joop Zoetemelk. Mathieu van der Poel, die verloor het WK afgelopen weekend... uit zijn bed. Hoe heilig is de nachtrust van een wielrenner daags voor een belangrijke koers, wetende dat Mathieu van der Poel er een confrontatie voor over had die hem bij de Australische politie deed belanden?

12 reacties

  • Anthony Peeters

    2 jaar geleden
    Het grootste probleem is het wk organiseren in een land dat zover weg ligt voor 98% van de supporters en renners! Wielrennen is super populair in Europa en omliggende landen. Waarom dan naar een land trekken waar ze nooit naar de koers kijken?!
  • robbe vanhoutte

    2 jaar geleden
    voor zo'n voorval hebben ze een gezegde uitgevonden, nl: van een mug een olifant maken. Wat MVP deed is een menselijke reactie die je doet in een opwelling van vermoeidheid,... waar je achteraf spijt van hebt. en die kinderen moeten ook beter opgevoed worden..
  • Rudi Pieters

    2 jaar geleden
    Bezinnen matje tis al gans het jaar iets je komt er wel weer
  • JEAN-MARIE MORTIER

    2 jaar geleden
    Iedereen is vergeten jetlag uren verschil Nederland Australië Winter uur zomer uur bij ons vergeet men ook niet binnen een week die omschakeling zit nog in u, en dan geestegaars die kloppen op je deur gat in de nacht dan moetje frisman zijn voor wereld titel!
  • Moniek Smets

    2 jaar geleden
    Asjeblieft is dat nu gedaan met eieren onder zijn gat te leggen er zijn ergere dingen int leven