PA

"Old age" is doodsoorzaak van Queen: bekijk hier de officiële overlijdensakte die vandaag is vrijgegeven

"Old age", oftewel "ouderdom". Dat is de doodsoorzaak van Queen Elizabeth II, zo staat in de officiële overlijdensakte die vandaag is vrijgegeven. De akte werd ondertekend door haar dochter, prinses Anne, die de laatste 24 uur bij haar was.  

Donderdag 8 september, 13.34 uur onze tijd. Buckingham Palace verspreidt het bericht dat de artsen van de Queen "bezorgd zijn over de gezondheid van Hare Majesteit". Nu blijkt dat ze nog geen drie uur later al zou sterven. Uit de officiële overlijdensakte - die vandaag pas is vrijgegeven - blijkt dat de Queen stierf om 15.10 uur Britse tijd, oftewel 16.10 uur onze tijd. 

Op dat moment waren nog heel wat familieleden onderweg naar Balmoral Castle, het buitenverblijf van de koninklijke familie in Schotland, waar de Queen op dat moment verbleef. Enkel haar zoon en de nieuwe koning Charles en haar dochter, prinses Anne, waren bij haar toen ze stierf. De Britse premier Liz Truss werd om 17.30 uur onze tijd ingelicht. Om 19.30 uur onze tijd werd het overlijden van de Queen wereldkundig gemaakt met een tweet. 

Meest gelezen