rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

INTERVIEW. Evi Hanssen openhartig over haar mama met kanker. “Niets geeft weg dat ze dicht bij de dood staat”

“De dood is voor ons geen taboe.” Evi Hanssens (43) mama, Arlette (75), heeft borstkanker en zal nooit meer genezen. Ze leeft met een deadline, maar hoe ga je daarmee om, vanaf de zijlijn? Hoe zorg je dat de dood niet als een zwaard van Damocles boven je laatste momenten samen hangt? Evi vertelt openhartig hoe zij een manier vond om de kanker van haar mama recht in de ogen te kijken. “Misschien denkt iemand nu: ‘Ah, zo kan ik het dus ook bekijken.’”

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Arlette, de mama van Evi Hanssen, is ongeneeslijk ziek: “Elk moment samen is een feestje, maar ook een stukje afscheid nemen”
    PREMIUM
    BV

    Arlette, de mama van Evi Hanssen, is ongenees­lijk ziek: “Elk moment samen is een feestje, maar ook een stukje afscheid nemen”

    Vorig jaar kreeg Evi Hanssen (43) te horen dat haar mama ongeneeslijk ziek is. Arlette (75) heeft borstkanker met uitzaaiingen in de lever en botten. Een hard verdict, maar ook eentje waar ze intussen allebei vrede mee hebben genomen. “Ik zit in een bevoorrechte positie bij de grote afscheidsstoet van mijn mama”, zegt de presentatrice in ‘Story’. “Dat is intens, maar ook een heel groot cadeau.” Wat volgt is een nuchter en eerlijk dubbelgesprek over dood en leven, en de soms dunne grens daartussen. “Ik ben niet bang om te sterven.”