Professor Economie Koen Schoors (UGent)
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Economie Koen Schoors (UGent) © Getty/Photo News

Professor economie Koen Schoors voorspelt: “Inflatiepiek eind dit jaar in zicht, maar we evolueren naar scenario van stagflatie”

De inflatie is in september opnieuw fors toegenomen. Het leven wordt deze maand maar liefst 11,3 procent duurder tegenover exact een jaar geleden. Zulke hoge inflatie is ongezien sinds 1975. Omdat vooral de hoge energieprijzen de boosdoener zijn, is moeilijk te voorspellen wanneer het tij keert. Is de piek bereikt of bibberen we het nieuwe jaar in? En wat zijn de beste recepten tegen hoge inflatie? Professor economie Koen Schoors (UGent) verduidelijkt: “We evolueren naar een scenario van stagflatie. Er dreigen dan gezinnen hun job kwijt te raken”.

53 reacties

  • David Debackere

    2 jaar geleden
    Leonarda van opbroecke, volledig mee eens. Je kan het niet beter omschrijven. Mensen die werken zijn ALTIJD de dupe. Maak werken weer interessant en zorg dat de mensen meer netto overhouden.
  • Elise Van Damme

    2 jaar geleden
    Mijnen kleinen teen die ook expert is voelt aan dat we vertrokken zijn voor jaren van stijgende armoede. Zowel in Belgie als in de rest van Europa.
  • haagen marcel

    2 jaar geleden
    Economen kunnen achteraf heel goed verklaren waarom hun voorspellingen niet klopten.
  • Johny vanderlinden

    2 jaar geleden
    We hebben een groot overschot aan experts, specialisten, profesoren, mensen die het vooral goed kunnen uitleggen maar weinig bewijzen, iedere dag zien we daar de resultaten van.
  • Depre Benny

    2 jaar geleden
    Zeer grote fout van het ECB gratis geld is schoon maar bestaat niet en de drukpersen op volle toeren laten draaien is echt vragen om een ramp. En allemaal die planningen en voorspellingen van de inflatie zitten er steeds Nast.