De Sky ECC-operatie.
Volledig scherm
De Sky ECC-operatie. © Rob Engelaar/Photo News/Belga

Nieuw Sky ECC-dossier: drie verdachten opgepakt voor invoer van 738 kg cocaïne

Antwerpen/Schilde/EdegemDrie verdachten zijn donderdagochtend gearresteerd in een nieuw drugsonderzoek dat voortkomt uit de Sky ECC-operatie. Zij worden verdacht van een tiental drugstransporten in het voorjaar van 2020. Volgens het parket werd er maar liefst 738 kg cocaïne ingevoerd.

  1. Lokeren Temse verliest van KVK Tienen (1-0)
    Voetbal Amateurklasse

    Lokeren Temse verliest van KVK Tienen (1-0)

    Dessel - Winkel Sport 1-1 Dessel: Geladé, Vandebrouck Lemmens (68’ Sols), Kolen, Michiels, Kalala, Smolders, Vandersmissen, Kasmi (83’ Versmissen), Milts (75’ Boons), Osei-Berkoe (83’ Coeckelbergs), Owusu (75’ Konneh). Winkel: Londot, Dujardin, Verhooghe, Dauchy (77’ Libbrecht), De Schepper (86’ Declerck), Voskanian (28’ Bendianishvili), Mohamed (77’ Bantu), Sula, Van Marcke, Clyncke, Perbet. Doelpunten: 45’ Owusu (1-0), 90’ Van Marcke (1-1). Geel: Kolen, Michiels, Smolders. (KGS)
  2. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen