Themabeeld ©  Shutterstock

Vrouw moet album met naaktfoto’s van rechter aan ex-man geven: “Ongelooflijk gênant en vernederend”

Een Amerikaanse vrouw moet een fotoalbum vol intieme beelden van zichzelf op rechtersbevel teruggeven aan haar ex-man. “Dit is ongelooflijk gênant en vernederend”, klinkt het.

jvh
Bron: De Telegraaf

Lindsay en Christopher Marsh uit de Amerikaanse staat Utah gingen in april na 25 jaar huwelijk uit elkaar. De twee kwamen vrij snel overeen hoe ze hun goederen onderling zouden verdelen, al was er wel één twistpunt: een fotoalbum vol intieme beelden van Lindsay die het koppel in het begin van hun huwelijksjaren had laten maken. Lindsay droeg vaak alleen lingerie op de foto’s, soms was ze zelfs helemaal naakt. Haar ex wilde het album naar eigen zeggen niet zozeer omwille van de foto’s, maar wel “omwille van de liefdevolle berichtjes die ze erbij geschreven hadden, om ze te blijven koesteren.”

Finaal moest een rechter de knoop doorhakken, en die beveelt nu dat de vrouw het album teruggeeft aan haar ex. Na protest van de vrouw stond de rechter wel toe dat de oorspronkelijke fotografe de beelden eerst zou bewerken en de intiemste plekjes zou “bedekken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer