Foto: Walter Verheyen

Walter (74) uit Schilde fietst voor 6.000ste keer naar Scherpenheuvel, goed voor 600.000 kilometer 

Walter Verheyen (74) uit Schilde fietst zaterdag voor de 6.000ste keer naar het bedevaartsoord in Scherpenheuvel. Al die fietstochten samen zijn goed voor zo’n 600.000 kilometer. “Ik heb 120 miljoen keer getrapt en mijn knieën werken nog steeds.”

Zaterdag zal het de 6.000ste keer zijn dat Walter Verheyen vanaf zijn huis in Schilde in de provincie Antwerpen, naar het bedevaartsoord in Scherpenheuvel, in Vlaams-Brabant, fietst. “Als kind ging ik al naar Scherpenheuvel. Dat voelde als het einde van de wereld”, vertelt Walter op Radio 2. “Toen ik ouder werd, ging ik er nog eens met de fiets naartoe. Ik kreeg de smaak te pakken. Het Hageland is een prachtige streek en op mijn fiets ben ik de gelukkigste mens ter wereld.” 

15 keer een reis rond de wereld

Op al zijn fietstochten naar Scherpenheuvel legde Walter in totaal zo’n 600.000 kilometer af. Dat staat gelijk aan zo’n 15 keer een reis rond de wereld. “Ik heb 120 miljoen keer getrapt en mijn knieën werken nog steeds. Een elektrische fiets gebruik ik niet. Dan stop ik liever met fietsen. Ik heb zelf drie fietsen thuis. Die zijn 40, 46 en 54 jaar oud. Het zijn dezelfde soort fietsen als waar Eddy Merckx en Rik Van Looy mee reden.”

Op mijn fiets ben ik de gelukkigste mens ter wereld

Walter Verheyen, fietser

Voor zijn 6.000ste fietstocht haalt Walter geen toeters en bellen uit de kast. “Voor de 5.000ste keer was er een groot feest georganiseerd. De fanfare stond me op te wachten en ik mocht met de helikopter van Scherpenheuvel terug naar Schilde vliegen. Dat was zo mooi, dat ik dat niet meer kan overtreffen. Ik ga er wel ontzettend hard van genieten.” 

Meest gelezen