© SM

Bekende horecaman vrijgelaten: “Nu op gepaste wijze afscheid nemen van vrouw”

“Ik ben erg opgelucht maar ik heb altijd het volste vertrouwen gehad in een goede afloop. Ik heb zelf gezien dat er tegen driehonderd per uur werd gewerkt.” Dat was de reactie van de bekende Hasseltse horecaondernemer Rudi Vanderstraeten (56), die dinsdagavond rond 20.30 uur de gevangenis van Hasselt mocht verlaten. Hij zat er sinds vrijdagnacht opgesloten in het onderzoek naar de dood van zijn 55-jarige vrouw, die in een ongewone houding bij haar bad werd aangetroffen, met enkel haar hoofd en een arm in het water.

Speurders wilden uitsluiten of Rudi Vanderstraeten bij de dood van zijn echtgenote betrokken was. Hun onderzoek is nog niet afgesloten, maar uit het toxicologische onderzoek blijkt alvast dat de vrouw van de bekende Hasseltse horecabaas een niet geringe mix van alcohol en medicatie had ingenomen, een gegeven dat de zelfmoordhypothese ondersteunt.

De onderzoeksrechter hield Vanderstraeten vrijdagnacht aan nadat die een dag eerder zijn vrouw dood had aangetroffen in hun villa in Hasselt. De vrouw lag in een ongewone houding: over de badrand met enkel haar hoofd en rechterarm in het water.

Afscheidsbrief

Vanderstraeten belde de hulpdiensten die kort na hun aankomst de politie verwittigden. Naast een afscheidsbrief werden ook heel wat lege verpakkingen van medicijnen in de villa gevonden. Het leek er dan ook meteen op dat het om een wanhoopsdaad ging. Het parket oordeelde echter dat er, naast de ongewone positie van de vrouw, nog andere vreemde zaken waren die om opheldering vroegen. Ook moesten de verklaringen van Vanderstraeten op hun waarheid worden getoetst.

Opluchting

Ook al is het onderzoek nog niet helemaal afgerond, Rudi Vanderstraeten en zijn advocaten reageerden dinsdag bijzonder opgelucht. “Wij waren er ons van bewust dat er enkele vreemde vaststellingen waren die moesten worden uitgeklaard”, zegt raadsman Philip Daeninck. “Maar we hebben er altijd alle vertrouwen in gehad dat de waarheid aan het licht zou komen.”

“Ik ben erg gelukkig voor mijn cliënt en zijn familie”, zegt ook advocaat Hans Valkenborg. “Zij hebben nog geen kans gehad om stil te staan bij het overlijden. Het zijn voor hen moeilijke, lange dagen geweest, maar de goede werking van politiediensten en onderzoeksrechter hebben ervoor gezorgd dat de familie op gepaste wijze afscheid kan nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER