©  AP

Orkaan zet koers richting South Carolina, president Biden kondigt noodtoestand al af

Nog voor de aankomst van orkaan Ian in South Carolina heeft de Amerikaanse president Joe Biden de noodtoestand afgekondigd voor de staat aan de oostkust. De federale autoriteiten hebben opdracht gekregen om de staats- en lokale instanties te ondersteunen bij de hulp- en reddingswerkzaamheden, aldus het Witte Huis.

jvh
Bron: BELGA

Na de doortocht van Ian in Cuba en Florida verplaatst de orkaan zich nu richting South Carolina, waar hij later vandaag aan land zou komen. De storm blijft volgens het Nationaal Orkaancentrum vrijdagochtend in kracht toenemen. Momenteel worden windsnelheden rond 140 kilometer per uur gemeten, wat nog steeds overeenkomt met een orkaan van categorie 1.

Afgelopen woensdag kwam Ian aan land in Florida als een orkaan van categorie 4, met windsnelheden tot 240 kilometer per uur. De orkaan bracht een spoor van vernieling met zich mee. De autoriteiten bevestigen dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen, maar spreken zich nog niet uit over het aantal. Volgens Biden was het mogelijk wel “de dodelijkste orkaan uit de geschiedenis van Florida”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer