De verplichte afzondering heeft justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) niet afgeschrikt, integendeel. De strijd tegen de georganiseerde misdaad - lees: de drugsbendes - wordt intensiever dan ooit. “Hoe kunnen we vermijden dat we van narcoterrorisme verglijden in een narcostaat - Zuid-Amerikaanse toestanden waarbij de drugsmaffia de bovenhand neemt, het systeem overneemt en rechters en politici installeert?”
Volledig scherm
PREMIUM
De verplichte afzondering heeft justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) niet afgeschrikt, integendeel. De strijd tegen de georganiseerde misdaad - lees: de drugsbendes - wordt intensiever dan ooit. “Hoe kunnen we vermijden dat we van narcoterrorisme verglijden in een narcostaat - Zuid-Amerikaanse toestanden waarbij de drugsmaffia de bovenhand neemt, het systeem overneemt en rechters en politici installeert?” © Simon Mouton/Photo News

“Geen license to kill, maar ze mogen wel infiltreren en strafbare feiten plegen”: Van Quickenborne laat nu ook Staatsveiligheid op drugsmaffia jagen

De strijd tegen drugscriminaliteit wordt een nieuwe bevoegdheid van Staatsveiligheid (VSSE). “Want het narcoterrorisme probeert, net als andere terroristische organisaties, de rechtsstaat te ondermijnen”, aldus minister Vincent Van Quickenborne van Justitie, net terug uit het safehouse na ernstige bedreigingen uit het drugsmilieu. “Uit de drugsdossiers leren we dat corruptie niet alleen voorkomt bij douaniers, maar mogelijk ook bij medewerkers van justitie of advocaten.”

40 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    En toch zal de procedure voor de moordenaars en criminelen niet veranderen en dat is , oppakken verhoren en dan weer vrij laten zoals steeds .
  • Erik Bervoets

    2 jaar geleden
    En als ze ze dan pakken moeten ze een opstel schrijven. Het zal de boeven leren.
  • Jean-Marie Gijsen

    2 jaar geleden
    Och, hij schiet wakker. Waarom altijd pas reageren als ze er zelf bij betrokken worden. Hoeveel mensen worden er in Antwerpen niet bedreigd en krijgen geen steun ?
  • Danny duyvejonck

    2 jaar geleden
    Laat dan maar om te beginnen die procedure fouten achterwege, en serieuze straffen uit te spreken, zoals het nu is ,is het dweilen met kraan open.
  • Bernard Peters

    2 jaar geleden
    Eerst zelf doelwit zijn en dan wakker worden , proficiat