AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Professor David Criekemans na de speech van Poetin: “We kruipen stilaan door het oog van de naald”

“Het Westen wil ons niet vrij zien. Het wil ons zien als een meute slaven”, zei Russisch president Vladimir Poetin in een nieuwe speech waarin hij aankondigde vier bezette Oekraïense regio’s te annexeren. Door de annexatie wordt volgens Poetin ‘het onrecht van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie’ voor een deel ongedaan gemaakt. Poetin hamerde erop dat net het Westen hypocriet is én stak tegelijkertijd zijn hand uit voor onderhandelingen. Waar gaat dit heen? Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen): “Als Oekraïne toetreedt tot de NAVO belanden we automatisch in de Derde Wereldoorlog.”

135 reacties

  • johan de bruin

    2 jaar geleden
    Ik begrijp niet hoe het kan dat van alle leiders die in brussel zitten dat er niet ene is die zn gezond verstand gebruikt. Niemand die inziet dat de enige weg om een grote catastrofe te voorkomen de-escalatie is. Want laten we eerlijk zijn als er morgen kernwapens op de uk vallen dan zal net niemand bougeren geen amerikaan en niemand niet want amerika weet dat dat rusland ieder navo land totaal kan verpulveren en visa versa. Dus vrede is de enige uitweg.
  • Debbie De Bruyn

    2 jaar geleden
    Dat de rest van de wereld toelaat dat ene zot hier weg mee geraakt is niet te begrijpen.
  • Geert Van de Moortele

    2 jaar geleden
    Als de Russen géén wapens hadden waarvoor de VS en de Navo schrik hebben dan was Kaliningrad nu géén Russisch grondgebied meer.Zo gemakkelijk in te nemen als de VS en de Navo superieur zijn.
  • Norbert Bauwens

    2 jaar geleden
    Ik heb een donkerbruin vermoeden dat die man stapelgek geworden is., dus totaal onberekenbaar en levensgevaarlijk. De enige hoop is dat zijn eigen volk dat ook in de gaten krijgt en reageert maar dit gaat moeilijk zijn vermits de Russen gewoon zijn van door de staat geleid te worden en te denken wat de staat denkt. Voorbeeld:. Oost Duitsland dat na 40 jaar nog steeds achterophinkt omdat ze niet gewoon zijn initiatieven te nemen..
  • Etienne De Vreese

    2 jaar geleden
    Na zo veel doden en gewonden aan weers zijden gaat het generaties lang duren tot het gewoond volk aan vergeving gaat denken .Als er niets van belangrijke grondstoffen waren in Oekraïne had het misschien niet op de radar gestaan van Poetin.Op je 70 jaar denken dat je terug een Sovjet uni kan maken. In deze tijd hoe zot kan je zijn in 2022.