Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

“Hoeveel energie bespaar ik door mijn thermostaat één graad lager te zetten?” De meestgestelde vragen over energie: dit is alles wat u wil weten over energiebesparing

Het HLN Energiepanel beantwoordde vandaag 6 uur lang live uw energievragen. Meer dan 200.000 mensen volgden onze livestream op de voet. Onze 7 experts kregen meer dan 5.000 vragen, waaronder uiteraard heel wat vragen over energiebesparing. De meestgestelde en opvallendste vragen én antwoorden over dat specifiek onderwerp leest u hieronder.

16 reacties

  • Dirk Dieleman

    2 jaar geleden
    Nog thans heeft de regering in het begin van de energiecrisis aan de bevolking gevraagd: kook met microwave, gebruik afwasmachine, zet de verwarming lager en douch Max. 5 min. Ik doe dit al maanden en mijn factuur is zo laag dat ikzelf heb gevraagd om de facturen te verhogen, zeker toen ik nog terugbetaald werd! Buiten de badkamer heb ik al 3 winters niet verwarmd, gewoon een trui en wollen sloefjes.
  • Patrick De Geest

    2 jaar geleden
    Het is altijd maar gas en elektriciteit maar wat met de stookolie daar word niet over gesproken!
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Binnenkort gaan ze nog bijdrages in je facturen steken omdat je te weinig verbruikt. In Vlaanderen wordt het al een feit. Het capaciteitstarief. Vanaf januari 2023. Zuinige verbruikers moeten meer gaan betalen dan de grote.
  • Stef van Dijk

    2 jaar geleden
    Hou toch op met die bespaartips! Er zit een grens aan besparen en die grens zit ik al op, al meer is armoe
  • Edmond Verschueren

    2 jaar geleden
    Ik ben clochar geworden. Ne rijke want ik moet niet op straat in kartonnen doos slapen maar geen verwarming zolang het 10 graden binnen is😉